StoryEditor

Pas ugrizao jednomjesečnu bebu, bore joj se za život

Piše D  /  22.03.2019., 10:03h

Dijete je s teškim ozljedama oko 19 sati prebačeno u zagrebačku Klaićevu bolnicu. Iz Klaićeve su potvrdili za HRT da su roditelji djevojčice u bolnici. Neslužbeno doznajemo da je dijete operirano, ozljede su glave i malog mozga i rano je govoriti o prognozama.

Dr. Goran Roić, ravnatelj Klaićeve bolnice rekao je za HRT da je riječ o ženskom djetetu, starom nešto više od mjesec dana. Od ugriza psa zadobila je kraniocerebralnu ozljedu, višestruke prijelome kosti glave i nagnječenje i krvarenje u moždanim strukturama, prenosi HRT.

Napravljen je CT i djevojčica je hitno operirana. Nalazi se na intenzivnoj njezi. Ozljede su teške, za prognozu je još rano, moguće su otekline mozga, kao i krvarenja. Takva ozljeda glave u ranoj dobi vrlo je ozbiljna, Klaićeva bolnica inače ima iskustva s ugrizima pasa, no ovako teške ozljede rijetko su viđali.

U tijeku je kriminalističko istraživanje, a obavit će se i očevid radi utvrđivanja okolnosti nesreće. Pas je navodno pasmine argentinska doga.

Dora Perši, iz udruge za dobrobit i zaštitu životinja Indigo kaže nam da se ne smije ostavljati pas s djetetom bez nadzora:

- To vrijedi za sve pasmine s obzirom na posebno nježnu građu djeteta u toj dobi, dodaje.

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 17:34