StoryEditor

Parižani ponudili četiri milijuna eura za hrvatskog reprezentativca

Piše D  /  28.02.2019., 02:02h

Nakon stanke od mjesec dana na rukometne parkete vratio se Luka Cindrić, prvi srednji vanjski hrvatske reprezentacije. Na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj odigrao je tek prve tri utakmice, a onda se ozlijedio, prenosi Večernji.hr

Pokušao je još pomoći izborniku Lini Červaru u susretu protiv Brazila, ali nije išlo. Kielcu ove sezone ne ide dobro. 

U skupini Lige prvaka trenutačno su peti, sa sedam pobjeda i čak šest poraza.

Kielce u novčanom problemu

– Imam ponudu Barcelone na stolu. Rado bih da Cindrić ostane do kraja ugovora, do 2021. godine, no moguće je da ode na kraju ove sezone – rekao je Bertus Sarvas, vlasnik kluba.

Ne bi se Sarvas tako lako odrekao našeg igrača da mu klub nije u velikim financijskim problemima. Pokucao je Sarvas na brojna vrata, tražio pomoć poljske države. Ali, uzalud.

Pomoći nema i prodaja Luke Cindrića sigurno bi zakrpala dosta rupa. Da u klubu nije sjajno, dokazuju i brojni odlasci na kraju sezone.

Tako je naš Filip Ivić već potpisao za njemački Gummersbach, Vladimir Cupara, srpski vratar, odlazi u Veszprem, a Marius Jurecki će u Flensburg. Ne ostaje se ni Slovencu Blažu Jancu, a vjerojatno neće ostati ni Marko Mamić koji ove sezone ima uistinu slabu minutažu.

Čak i prije operacije. Inače, za Luku Cindrića zanimao se i PSG koji je, baš kao i Barcelona, želio dovesti Cindrića odmah na početku ove sezone.

No, u Kielcu nisu željeli ni čuti za ponude. U međuvremenu se klub očigledno još više zadužio i izgleda da je Cindrić jedina izlazna karta za spas.

– Teško mi je reći što bi se dogodilo da sam pričekao s potpisom za Kielce. Jasno da bih želio jednog dana zaigrati za Barcelonu ili PSG, trenutačno dva najveća svjetska kluba – rekao je Cindrić tijekom Svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj.

I dok PSG na mjestu srednjeg vanjskog ima nekoliko rješenja (N. Karabatić, Sagosen, Hansen), Barcelona će odlaskom u mirovinu Raula Entrerriosa ostati bez kvalitetnog srednjaka.

Inače, u Barceloni vole naše rukometaše. Jedan od onih koji su ostavili najveći i najbolji dojam bio je Patrik Ćavar. Igrao je u Barceloni i lijevo krilo, i srednjega i kružnog napadača.

Osvojio je s Barcelonom tri Kupa prvaka. Još su igrali Igor Vori i Davor Dominiković.

Raul ga opet želi

Dolazak Raula Gonzalesa za trenera PSG-a dodatno je otvorio pitanje dolaska Luke Cindrića. Naime, Raul mu je bio trener u Vardaru i jako dobro zna sve njegove kvalitete.

Uostalom, PSG je krenuo s licitacijom, milijun i pol eura, dva milijuna, dva i pol... I svaki je put iz Kielcea odgovor bio isti – ne!

Parižani tu nisu stali, posljednja ponuda koja je otišla prema Kielceu iznosi za rukometne standarde nevjerojatna četiri milijuna eura!

Usporedbe radi, to je godišnji proračun hrvatskog prvaka PPD Zagreba koji igra zapaženu ulogu u Ligi prvaka! Toliko ne iznose ni mnogi nogometni transferi.

Dnevnik.ba

 

20. travanj 2024 14:53