Article_Top_970x250

Par tukao i maltretirao staricu, zvali je kobilom. Moraju platiti stotinjak kuna

karlovac

Par tukao i maltretirao staricu, zvali je kobilom. Moraju platiti stotinjak kuna

tra 20, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: 123rf

Supružnici u dobi od 47 odnosno 55 godina proglašeni su krivima na Prekršajnom sudu u Karlovcu jer su remetili javni red i mir 9. rujna prošle godine. Iza ovakvog opisa zapravo se krije verbalno i fizičko maltretiranje susjede, 77-godišnje starice u Malom Erjavcu, piše Kaportal.

Utvrđeno je da je muškarac, koji je tada imao 1,38 promila alkohola u krvi, napao susjedu govoreći joj pogrdne riječi "Što hoćeš stara kobilo?", a potom mu se pridružila i supruga riječima: "Krvopijo stara!" Žena je staricu s obje ruke udarila u prsa, uslijed čega je ona pala na tlo te udarila glavom u betonsku stepenicu obiteljske kuće. Muškarac ju je u više navrata svojom desnom nogom udario u glavu.

 

Napadači su kažnjeni novčanom kaznom, svakome je određena kazna u iznosi od 100 eura, tj. protuvrijednosti u kunama. No kako su bili uhićeni istoga popodneva, po bolničkoj prijavi jer je starica zatražila liječničku pomoć, te su prespavali u policiji, od kazne im se odbija svakome po 600 kuna pa im ostaje za platiti po 159 kuna i 47 lipa. No ako plate u roku, proći se s po dvije trećine iznosa, odnosno s nešto više od sto kuna.

Dnevnik.ba

Tagovi: