StoryEditor

Papina poruka za Veliki tjedan: ‘I u tišini naših gradova odjeknut će Evanđelje Uskrsa’

Piše D  /  04.04.2020., 03:04h

Papa Franjo je u petak, 3. ožujka, objavio videoporuku u kojoj je pozvao vjernike da ne gube vjeru i utješe jedni druge u vrijeme pandemije koronavirusa: “Večeras imam priliku ući u vaše domove na drugačiji način nego inače. Ako mi dopustite, želio bih kratko razgovarati s vama u ovom razdoblju teškoća i patnje. Zamišljam vas u vašim obiteljima, dok živite neobičan život kako biste izbjegli zarazu. Mislim na živost djece i mladih koji ne mogu ići van, pohađati školu, živjeti svoj život“.

Papa kaže kako ima u srcu sve obitelji, ponajviše one koje imaju nekoga voljenog među obiteljima ili su ostale bez nekoga svoga te one stare koji su mu toliko dragi. Ne može zaboraviti niti one koji se nalaze u bolnicama. „Svjestan sam darežljivosti onih koji se izlažu za liječenje oboljelih tijekom ove pandemije ili jamče osnovne usluge društvu. Koliko junaka, svaki dan, svaki sat“, kaže.

Istaknuo je svoju bliskost i prema onima koji su zabrinuti za posao i budućnost te se nalaze u financijskim problemima. „Ovaj trenutak svima je težak. Mnogima je vrlo teško. Papa to zna i ovim riječima želi svima izreći svoju bliskost i svoju naklonost“, ističe. Pozvao nas je da se trudimo biti ljubazni i potražimo, telefonski ili preko društvenih mreža, one osobe koje su najviše same, usamljene.

„Molimo Gospodina za one koji su u kušnji u Italiji i u svijetu. Čak i ako smo izolirani, misao i duh mogu ići daleko s kreativnošću ljubavi. Danas je to potrebno: kreativnost ljubavi“, kaže.

Papa ističe kako se u ovom Velikom tjednu, koji slavimo na neobičan način, očituje i sažima poruka Evanđelja, ona o neograničenoj ljubavi Božjoj. „I u tišini naših gradova odjeknut će Evanđelje Uskrsa. Apostol Pavao kaže: «I za sve umrije da oni koji žive ne žive više sebi, nego onomu koji za njih umrije i uskrsnu» (2 Kor 5,15). U uskrslom Isusu život je pobijedio smrt. Ova uskrsna vjera hrani našu nadu. Želio bih je večeras podijeliti s vama. To je nada u bolje vrijeme u kojem možemo biti bolji, konačno oslobođeni od zla i ove pandemije. To je nada: nada ne razočarava; to nije iluzija, to je nada“, poručuje Papa, prenosi Bitno.net.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 07:36