Article_Top_970x250

Papa poziva mlade da se ne daju "ušutkati"

na trgu sv. petra u vatikanu

Papa poziva mlade da se ne daju "ušutkati"

ožu 25, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Cvjetnica, nedjelja Muke Gospodnje, uvod je u Veliki tjedan. Na Trgu Sv. Petra u Vatikanu papa Franjo predvodio je euharistijsko slavlje pred mnoštvom vjernika.

Pozvao je mlade u čitavom svijetu da se ne daju ušutkati, dan nakon masovnih prosvjeda mladih protiv vatrenog oružja u Sjedinjenim Državama, piše HRT.

"Ušutkavati mlade je napast koja je uvijek bila prisutna", istaknuo je Papa. "Ima mnogo načina da se mlade ušutka i učini nevidljivima. Mnogo načina da ih se umrtvi i uspava kako ne bi dizali buku, kako si ne bi postavljali pitanja i preispitivali se. Ima mnogo načina da ih se drži pokornima kako ne bi bili aktivni i kako njihovi snovi ne bi bili uzvišeni i kako bi postali prizemne, bijedne i otužne maštarije", istaknuo je.

Jorge Bergoglio je podsjetio na Isusove riječi o učenicima koje su nazvali prebučnima i prerevnima: "Ako oni zašute, kamenje će progovoriti."

"Dragi mladi, odluka je na vama", istaknuo je Papa. "Ako drugi šute, ako smo mi, stariji i odgovorni, tako često iskvareni i šutljivi, ako svijet šuti i gubi radost, pitam vas: hoćete li vi vikati? Molim vas, molim vas, odlučite prije nego kamenje progovori."

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250