Article_Top_970x250

Papa odao počast svećeniku kojeg je ubio mentalno bolesni imigrant

Salvini pozvao na 'osvetu'

Papa odao počast svećeniku kojeg je ubio mentalno bolesni imigrant

ruj 16, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: EPA

Papa Franjo odao je u srijedu počast talijanskom svećeniku kojeg je ubio mentalno bolesni imigrant, dok je Matteo Salvini, političar s desnice, pozvao na "osvetu".

Otac Roberto Malgesini (51) koji je skrbio o imigrantima i siromašnima u sjevernom gradu Comu, pronađen je izboden u utorak ujutro nedaleko od mjesta stanovanja. Tuniški imigrant za kojeg policija tvrdi da je mentalno bolestan kasnije se predao vlastima.

Papa Franjo kazao je na općoj audijenciji kazao da Malgesinija ubila "potrebita osoba kojoj je pomagao, osoba koja je mentalno bolesna".

Govoreći o ubijenom svećeniku, poklonio su njegovu "mučeništvu i dobročinstvu prema siromašnima i svim svećenicima, časnim sestrama te laicima koji rade s ljudima koje je društvo odbacilo".

Salvini, čelnik protuimigrantske stranke Liga i bivši ministar pravosuđa koji proturječi Papi kad je imigracija u pitanju, spomenuo je ubijenog svećenika na skupu u srijedu i kazao da je "pastora ubio imigrant koji je trebao biti protjeran" te da je to nešto što poziva na "osvetu".

Nicola Frantoianni iz talijanske Ljevice optužio ga je da koristi ubojstvo svećenika kako bi "pustio novi otrov u vene talijanskog društva", prenosi Hina.

Dnevnik.ba