StoryEditor
vatikan

Papa Franjo još pati od prehlade, ograničio govore u javnosti

Piše fena  /  06.03.2024., 15:46h

Papa Franjo u srijedu je kazao da još pati od prehlade jer je ponovo ograničio svoje govore na tjednoj audijenciji na Trgu Svetog Petra, umjesto toga dajući pomoćniku da pročita njegov pripremljeni tekst.

Franjo je okupljenima koji su došli da ga slušaju kazao da je razlog tome "što sam još prehlađen i ne mogu dobro čitati“.

Ipak, kratko je govorio na kraju skupa, pozdravljajući dio vjernika i zalažući se za mir u Ukrajini, na Bliskom istoku i drugim ratnim zonama.

Zdravlje 87-godišnjeg pape predstavljalo je problem u protekle dvije sedmice, zbog čega je morao otkazati neke angažmane i izbjegavati čitanje nekih govora.

Vatikan je 24. veljače priopćio da boluje od blage gripe. Prošlog tjedna, Franjo je nakratko posjetio bolnicu u Rimu radi CT skeniranja, a u subotu je priopćio da ima bronhitis.

Papa je također delegirao čitanja pomoćniku na prošlotjednoj općoj audijenciji, koja je održana u zatvorenom prostoru, dok je u srijedu održana na otvorenom, po relativno blagom vremenu u Rimu.

Franjo, koji ima problema s hodanjem, stigao je na Trg Svetog Petra u svom posebno dizajniranom vozilu poznatom kao papamobil, kao što je uobičajeno, i stigao do svog sjedišta hodajući sa tiskom, izgledajući relativno dobro raspoložen.

Osim zdravstvenih problema, papa je ostao zauzet, sastao se u subotu s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom i uputio još jedan apel za okončanje sukoba u Gazi u nedjelju, prenosi Reuters.

Dnevnik.ba

24. svibanj 2024 10:41