StoryEditor

Papa Franjo imenovao mons. Hosera biskupom za Međugorje

Piše D  /  31.05.2018., 02:05h

Sveta Stolica objavila je u podne da je papa Franjo imenovao nadbiskupa Henryka Hosera, S.A.C., umirovljenoga biskupa Varšave-Praga (Poljska), Apostolskim Vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje, na neodređeno vrijeme i ad nutum Sanctae Sedis, prenosi Večernji.hr.

U priopćenju koje je Vatikan objavio na svojim službenim stranicama kaže se kako se ‘radi se o isključivo pastoralnoj službi, nastavljajući se na misiju Posebnoga izaslanika Svete Stolice za župu Međugorje, koja je bila povjerena Mons. Hoseru 11. veljače 2017. i koju je on dovršio u prethodnim mjesecima.‘

- Svrha je poslanja Apostolskoga Vizitatora je osigurati čvrstu i trajnu pratnju župne zajednice u Međugorju te vjernika koji ondje dolaze na hodočašće, čije potrebe iziskuju osobitu pozornost‘, piše u priopćenju Svete Stolice.

Ovo je, kao što smo u nekoliko navrata pisali, put prema službenom priznanju Međugorja kao marijanskog svetišta.

Poznato je da je dolazak mons. Hosera skinuo stigmu s međugorskog fenomena i da je upravo njegova analiza stanja pridonijela da se riješi pitanje Međugorja. Znakovito je da je objava iz Vatikana došla na blagdan Tijelova. 

Dnevnik.ba

 

24. travanj 2024 17:56