StoryEditor
njemačka

Panika zbog dva napuštena ručnika na plaži

Piše desk  /  22.06.2022., 11:47h

Napušteni ručnici na plaži bili su povod za pokretanje spasilačke operacije velikih razmjera.

Dva napuštena ručnika na plaži jezera u okrugu Donau-Ries u Bavarskoj bila su razlog za pokretanje operacije spašavanja velikih razmjera u kojoj je sudjelovalo oko 90 pripadnika hitnih službi. Potraga za vlasnicima ručnika je bila neuspješna, a poznato je i zašto.

Prema policiji, student je u ponedjeljak nazvao hitnu pomoć nakon što je primijetio dva mokra ručnika i piće bez vlasnika na plaži. Budući da su ručnici i nakon nekoliko sati bili napušteni, mladić se zabrinuo da se netko možda utopio.

Nakon poziva mladića, započeta je velika operacija spašavanja. Vatrogasna postrojba i Služba spašavanja na vodi s roniocima su između ostalog pretraživali jezero. No, kada se doznalo da su ručnici cijeli dan leže na plaži, potraga je prekinuta.

Razlog panike i reakcije spasilačkih službi ne čudi. Naime, u proteklih nekoliko dana u Njemačkoj se na jezerima, rijekama i bazenima utopilo nekoliko osoba.

Prema DLRG (Njemačko društvo za spašavanje života), najmanje 299 ljudi utopilo se u Njemačkoj prošle godine.

Statistike DLRG-a pokazuju da zapravo postoji veza između ljetnog vremena i nesreća utapanja: dvije od tri osobe (gotovo 63%) utopile su se između lipnja i rujna.

Iako broj utapanja u Njemačkoj opada treću godinu zaredom, i dalje se događaju nesreće sa smrtnim ishodom, posebno u jezerima i rijekama, piše Fenix-magazin.

Dnevnik.ba

28. studeni 2022 23:45