StoryEditor

PANIKA U ISLAMSKOJ DRŽAVI Zbog izdaje vrhovni vođa naredio ubojstva 320 sljedbenika

Piše D  /  12.10.2018., 08:10h

Vođa "Islamske države" Abu Bakr al Bagdadi naredio je ubojstva 320 sljedbenika zbog nelojalnosti toj terorističkoj grupi, priopćili su irački obavještajni izvori.

On je naredio ubojstva i pojedinih vodećih osoba u Iraku i Siriji.

"Sada je izdao naredbu da se ubije 320 njegovih sljedbenika zbog izdaje i nemara, koji su prouzrokovali velike gubitke u terorističkoj grupi u Iraku i Siriji", javila je iračka novinska agencija "Iračke vijesti", pozivajući se na izjave neimenovanih izvora.

Zapovjednici višeg reda koji se nalaze na spisku za odstrel su, između ostalih, Abu el Bara al Ansari, Sief al Din al Iraki, Abu Otam al Tal Afari, Abu Iman al Movahed i Maravan Hadid al Suri, prenio je "Daily Mail", prenosi Tanjug.

Teroristička grupa "Islamska država" izgubila je oko 90 posto teritorije koju je kontrolirala 2014. godine kada je Bagdadi sebe proglasio vođom Kalifata.

"Iračke vijesti" dodaju da su pojedini militanti pobjegli, nakon što su saznali za planove Bagdadija.

Bagdadi je prošle godine objavio glasovnu poruku u kojoj svoje sljedbenike poziva da "spale svoje neprijatelje gdje god se nalaze" i da napadaju "medijske centre koje kontroliraju nevjernici".

Tijekom prošle godine pojavili su se izvještaji o tome da je Bagdadi ubijen, što je u jednom trenutku potvrdila i agencija "Amak", koja je u vlasništvu "Islamske države".

SAD su ponudile novčanu nagradu u iznosu od 25 milijuna dolara za informacije koje bi mogle pomoći da se Bagdadi pronađe, uhiti i osudi.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 07:36