StoryEditor
krizni manevar

Panika na letu za Frankfurt: Tlak naglo pao, maske počele ispadati, piloti žurno spustili zrakoplov iznad Atlantika

Piše desk  /  18.07.2022., 11:36h

U nedjelju ujutro putnici koji su putovali zrakoplovom zrakoplovne kompanije Eurowings doživjeli su šok. Airbus A330-343 morao se hitno spustiti iznad Atlantika.

Potvrdili su to iz zrakoplovne kompanije za portal T-Online. Prema informacijama iz zrakoplovne kompanije, zrakoplov je bio na putu iz Puerto Platea (Dominikanska Republika) za Frankfurt na Majni kada je došlo do gubitka tlaka u kabini. U zrakoplovu sa 179 putnika iznenada su sa svojih mjesta počele ispadati maske za kisik.

Prema podatcima online servisa Flightradar,  Airbusu preko Irske je poslan signal za hitne slučajeve, zrakoplov je u tom trenutku bio na visini većoj od 12.000 metara. Piloti su započeli hitno spuštanje. U roku od šest minuta zrakoplov se spustio na 3.000 metara i potom nastavio normalno letjeti. Suprotno planu, zrakoplov je rano ujutro sletio u zračnu luku Düsseldorf.

Iz Eurowingsa su priopćili za medije kako su svi putnici sigurno napustili zrakoplov. Za sada nema naznaka zdravstvenih problema.

Uzrok opasnosti i pada tlaka u zrakoplovu još nisu poznati.

– Čim smo primijetili lagani gubitak tlaka u kabini, visina letenja je napuštena, pala je na sigurnu visinu i planirano je sigurno slijetanje, rekli su iz tvrtke.

Unatoč spuštanju, promjene tlaka u kabini bile su malo drugačije od uobičajenih u zrakoplovu. Tvrtka Eurowingsa istražuje što se dogodilo i zbog čega je došlo do gubitka tlaka, prenosi Fenix magazin.

Dnevnik.ba

23. studeni 2022 12:16