StoryEditor

Panenić izbačen iz Mosta nakon što se odlučio kandidirati za predsjednika

Piše D  /  26.06.2019., 10:06h

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja izjavio je kako je Tomislav Panenić, koji je u srijedu objavio kako će se kandidirati na predsjedničkim izborima kao nezavisni kandidat jer ga je stranka odbila podržati, to učinio samoinicijativno, njegov potez nazvao je neviđenim i neprihvatljivim zbog čega je isključen iz saborskog Kluba Mosta.

"Ta kandidatura je njegova samoinicijativna odluka.To je neviđeno i neprihvatljivo kao što bi takvo nešto bilo neprihvatljivo i svakoj drugoj opciji na političkoj sceni", rekao je Grmoja Hini.

Panenić je, kazao je Grmoja, to učinio prije nego su politička tijela stranke uopće raspravila kako sudjelovati na predstojećim predsjedničkim izborima te razmotrili kandidate koji bi došli u obzir i iza kojih bi Most stao.

"On je sam izabrao svoj put, put bez Mosta i ne znam što će mu takva odluka donijeti. No, ja mu želim sreću ", poručio je Grmoja dodavši kako je zbog svega Panenić isključen iz saborskog Kluba Mosta.

Panenić: Nisam očekivao isključenje iz Kluba

Bivši ministar gospodarstva i saborski zastupnik u Klubu Mosta Tomislav Panenić Hini je pak rekao kako odluku o isključenju iz kluba nije očekivao te kako "u nekim demokracijama postoji više kandidata unutar jedne stranke, no u našoj demokraciji takvi uvjeti još nisu sazreli".

"Ja sam još početkom travnja izvijestio predsjednika o svojoj želji da se kandidiram. Na prošlotjednoj sjednici Glavnog odbora odlučili su da me neće podržati, a danas su, nakon moje objave, sazvali hitnu sjednicu Kluba i donijeli odluku o isključenju mene i Ante Pranića iz Kluba Mosta", rekao je Panenić. Pojasnio je i kako toj sjednici fizički nije nazočio jer je bio na putu ali ju je pratio na konferencijskom pozivu te ne zna tko se kako izjasnio.

Najavio je i skoro javno predstavljanje svog programa za predstojeće predsjedničke izbore.

Grmoja: Petrov je uvijek mogući kandidat

Grmoja pak ističe kako je odluka Glavnog odbora stranke da će Most sudjelovati na izborima, no s izborom kandidata im se ne žuri. Za sada tek razmatraju "tko bi došao u obzir kao mogući kandidat".

Na pitanje je li jedan od mogućih kandidata za predsjednika i čelnik Mosta Božo Petrov, politički tajnik Grmoja je uzvratio: "Božo je uvijek mogući kandidat!"

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 05:41