StoryEditor

Pandža: Imamo promjene u proizvodnji, odluka Elektroprivrede HZHB tek treba dati rezultat

Piše D  /  21.01.2019., 11:01h

Dražen Pandža v.d. direktora Aluminija d.d. Mostar za Klix.ba kaže kako je uprava u mjesecu studeni, predstavila Nadzornom odboru Plan proizvodnje za 2019. godinu, prilagođen uvjetima na tržištu, a posebno cijenama električne energije. 

"Svjesni činjenice kako možemo očekivati visoke cijene električne energije tijekom cijele 2019. godine, planom je predviđena smanjenje proizvodnja tekućega metala iz Elektrolize, a povećanje proizvodnje iz pretapanja čvrstoga metala u Ljevaonici. Naravno, sve je usklađeno i sa zahtjevima naših kupaca", kaže Pandža.

Još uvijek nisu sanirani problemi u vezi s nabavkom električne energije, a odluka Skupštine Elektroprivrede HZHB o isporuci električne energije uz odgodu plaćanje se tek čeka da donese očekivani rezultat. 

"Tek smo početkom ovoga mjeseca otpočeli s implementacijom te odluke i čvrsto vjerujemo kako će polučiti željene rezultate", napomenuo je.

Kako nam kažu u Aluminiju još uvijek su velika očekivanja od najvećeg pojedinačnog vlasnika Vlade FBiH. 

"Imamo dobru komunikaciju s Vladom FBiH te i ovom prilikom zahvaljujem predsjedniku Vlade, dopredsjednici i resornomu ministru na ukupnim aktivnostima u proteklom periodu. Uprava društva ustrajat će na zahtijevanju izvršenja preuzetih obveza iz Aneksa 8, a vjerujemo kako i Nadzorni odbor dijeli naše stajalište", kazao je Dražen Pandža. 

Podsjećamo, koncem prošle godine bivši gigant proživljavao je teške trenutke koji su se manifestirali visokim cijenama električne energije i kroničnom nelikvidnošću. 

Prijetilo je skidanje s elektro-energetske mreže, a do zaokreta je došlo u decembru kad je promjenom političke volje Elektroprivreda HZHB donijela odluku o snabdijevanju električnom energijom Aluminija po povoljnim uvjetima.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 13:43