StoryEditor

PANDEMIJA USPORILA ISTRAGU Prošlo je pola godine od tragične smrti Lane Bijedić

Piše D  /  03.05.2020., 06:05h

Tijelo Lane Bijedić, podsjetimo, lokalni ribar uočio je 6. listopada prošle godine u večernjim satima u rijeci Studenčici u mjestu Studenci kod Ljubuškog.

Više od pola godine koliko je prošlo od misteriozne smrti Lane Bijedić (19), nesuđene brucošice iz Mostara, na ovaj slučaj, koji je potresao cijeli regiju, nije stavljena točka, piše Avaz.

Kako im je jučer rečeno i u policiji i u Tužilaštvu Zapadnohercegovačke županije, zbog situacije s koronavirusom, intenzitet istražnih radnji smanjen je posljednjih dana, ali slučaj, kako je rečeno, nije stavljen ustranu.

Josip Aničić, jedan od tužitelja na ovom slučaju, nije bio raspoložen iznositi previše informacija o ovom slučaju, kazavši da im je iz MUP-a prije nekoliko dana dostavljen sav video-materijal koji će u sljedećim danima biti analiziran te je podsjetio na to da su saslušani svi svjedoci i da su obavljena sva vještačenja.

Tijelo Lane Bijedić, podsjetimo, lokalni ribar uočio je 6. listopada prošle godine u večernjim satima u rijeci Studenčici u mjestu Studenci kod Ljubuškog.

Istog dana nešto ranije, njen nestanak policiji prijavila je majka Nina s obzirom na to da je Lana trebala otputovati u Sarajevo, gdje je bila upisala studij, a na telefonske pozive joj nije odgovarala.

Umjesto na kavu sa prijateljicom, kako je rekla majci, Lana se autobusom iz Mostara iz potpuno nepoznatih razloga zaputila u Čapljinu. S autobusne stanice u Čapljini pješačila je više od pet kilometara, kako su to zabilježile kamere s pojedinih objekata, do mjesta Trebižat, gdje joj se gubi trag.

Njeno kretanje zabilježeno je i na vijaduktu Studenci, ispod kojeg je tijelo nađeno. Obdukcijski nalaz je pokazao, kako je to odmah izneseno iz Tužiteljstva ŽZH, da je nesretna djevojka izudarana, davljena i bačena u rijeku.

Rezultati vještačenja njenog telefona, koji je, podsjetimo, otključan u jednoj agenciji u Njemačkoj, nisu donijeli nikakav pomak u istrazi. Izvršeno je i vještačenje njene odjeće, bilješki i tragova izuzetih sa mjesta događaja, kao i toksikološka analiza, piše Avaz

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 11:03