Američki izaslanik za izbornu reformu u BiH Matthew Palmer izjavio je u subotu u Neumu kako su neophodne određene izmjene u Ustavu kako bi se ispoštovale presude Europskog suda za ljudska pravaFENA -
StoryEditor
izborni zakon

Palmer i Eichhorst će se vratiti u BiH ako bude napretka u pregovorima

Piše desk  /  14.02.2022., 19:45h
U ovom trenutku nemamo nikavu najavu putovanja za gospodina Palmera, rekli su za Avaz iz State Departmenta

Krajem prošlog tjedna održan je nastavak pregovora o izmjenama Izbornog zakona na poziv predsjednika Naroda i pravde Elmedina Konakovića i Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudina Radončića. 

Kada je u pitanju ponovni dolazak Direktorica pri Europskoj službi za vanjske poslove u Europi Angeline Eichhorst, iz Delegacije EU su za "Avaz" rekli da je ona spremna se vratiti u BiH ako bude napretka u pregovorima. 

- Ohrabrujuće je vidjeti da političke stranke u Bosni i Hercegovini nastavljaju pregovore o ustavnoj i izbornoj reformi. Nastavit ćemo da pružamo podršku procesu i omogućimo pregovore kad to bude potrebno. Direktorica pri Europskoj službi za vanjske poslove u Europi Angelina Eichhorst izrazila je spremnost da se vrati u BiH, ukoliko bude dovoljno napretka u pregovorima ka održivom i trajnom sporazumu o ustavnoj i izbornoj reformi usklađenu sa standardima i vrijednostima EU - rekli su nam iz Delegacije EU. 

Kako neslućbeno saznaje ovaj portal iz dobro obaviještenih diplomatskih izvora, ako Eichhorst bude dolazila, to će biti sljedećeg tjedna.

Iz State Departmenta su kratko odgovorili da u ovom trenutku nemaju novih informacija o mogućim putovanjima Specijalnog izaslanik SAD za izbornu reformu Matthewa Palmera.

- U ovom trenutku nemamo nikakvu najavu putovanja za gospodina Palmera - rekli su. 

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 12:33