StoryEditor

Paketići za djecu sa sumnjivim proizvodima

Piše D  /  02.01.2018., 08:01h

"Prijateljica me upozorila da je u novogodišnjem paketiću svog sina našla više slatkiša kojima je istekao rok. Inače nisam obraćala pažnju na to, ali sam odmah provjerila paketiće svog djeteta i u jednoj kesi, koju je dobila od bake, našla sam veliku čokoladu kojoj je rok istekao prije dva mjeseca, dok su ostali slatkiši bili urednog roka trajanja", požalila se jedna Banjalučanka, pišu Nezavisne novine.

U Udruženju "Don", koje se bavi, između ostalog, i zaštitom prava potrošača, kazali su da ovih dana  nisu imali direktne pritužbe od potrošača, ali da imaju saznanja o trgovačkim zamkama i "uvaljivanju" neispravnih proizvoda u paketiće za djecu.

"Mi smo i ranije upozoravali građane, a iskoristit ću priliku da i sada upozorimo da bez obzira na to je li roba u paketiću ili negdje drugo, ista je procedura i tu robu treba vratiti trgovcu", rekao je Zoran Petoš iz ovog udruženja i dodao kako kupci moraju biti istrajni čak i kada je u pitanju jedna čokoladica.

Dodao je kako kupci imaju pravo otvoriti paket u radnji, bilo da je riječ o tehnici ili paketiću.

Kako su naveli iz Inspektorata RS, proizvodi kojima je istekao rok uporabe smatraju se neprikladnima za uporabu i ne smiju se nalaziti u prometu, bez obzira na to prodaju li se na komad ili u zbirnom pakovanju.

Dušanka Makivić, glasnogovornica Inspektorata RS, je navela kako zasad nisu imali prijave da su u paketićima pronađeni proizvode s isteklim rokom trajanja.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 14:28