StoryEditor

Pada Vlada u ZHŽ-u?

Piše D  /  05.12.2019., 06:12h

Međutim, izvor iz Vlade ZHŽ-a rekao je Feni kako je po zakonima te županije nemoguće da samo jedan ministar podnese ostavku.

- Ako je smijenjen jedan ministar, onda mora biti smijenjena i cijela vlada. O tome će odlučivati Skupština ZHŽ-a, ali ministar Boras ne može sam biti smijenjen, ako neće biti smijenjena i cijela vlada pa imenovana nova - kazao je naš sugovornik.

Inače, Boras je ostavku ponudio predsjedniku Vlade ZHŽ-a Zdenku Ćosiću zbog spora koji se protiv njega vodi u susjednoj Hrvatskoj.

Općinski sud u Splitu nepravomoćno je 26. studenoga osudio Borasa uvjetno na godinu dana zatvora uz tri godine kušnje zbog kaznenog djela prijevare te će, ukoliko ova presuda postane pravomoćna, morati u roku od šest mjeseci uplatiti u državni proračun blizu 95.500 kuna, za koliko je oštetio Hrvatsku.

Borasa je optužnica teretila da je istodobno primao invalidsku mirovinu iz Hrvatske od veljače 2015. do kraja travnja 2016., iako na nju nije imao pravo jer je istodobno bio zaposlen kao ministar u MUP-u Zapadnohercegovačke županije.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 15:25