Article_Top_970x250

Özil prije napada: Koga bih htio uz sebe u tuči? Kolašinca!

nakon napada nožem

Özil prije napada: Koga bih htio uz sebe u tuči? Kolašinca!

srp 27, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Prije pet mjeseci Özil i Aubameyang dali su ležerni intervju za klupsku TV, a na pitanje koga bi htjeli uz sebe ako bi se našli u tuči obojica su bez imalo razmišljanja najprije rekli, a onda i napisali: Seda Kolašinca.

Prije dva dana Arsenalovi su nogometaši Mesut Özil i Sead Kolašinac bili žrtve napada koji je mogao završiti tragedijom. Pokušaj napada/pljačke razbojnika na motoru koji su anonimnost štitili ne skidajući motociklističke kacige.

Nijemac je pobjegao, Bosanac se maknuo, ali kad mu je puknuo film goloruk je stao u svoju i obranu suigrača/prijatelja!

Na prvu se mislilo da je meta bio Özil, no dan kasnije stvari su se počeli razjašnjavati i izgleda da su napadači tražili Kolašinca, a dobili su daleko više nego što su se nadali.

Ispada da je Özil, a zajedno s njim i Arsenalov napadač Pierre Emerick Aubameyang, bio itekako u pravu kada je kroz smijeh u jednom ležernom intervjuu za klupsku televiziju odgovarao na pitanje 'Kad bi se našli u fizičkom obračunu, u tuči... Kojeg bi od suigrača htjeli uz vas"?

Pogledajte i usmeni i pismeni odgovor Arsenalovog dvojca od time-codea 5:45 na videu!

I Özil i Aubameyang odgovorili su, naravno: Seju. Kolašinca! Manje od pet i pol mjeseci kasnije Özilu se u daleko težem obliku dogodilo ono što je Arsenalova novinarka pitala u šali i odonda zahvaljuje nebesima što je baš Sejo bio uz njega.

Sead Kolašinac je, naravno i 100% zasluženo, junak godine i to posebno u očima navijača Arsenala koji glasno i javno predlažu da se 'Topniku' koji je štiteći sebe i suigrača goloruk stao pred noževima naoružane razbojnike, momentalno na lijevi rukav stavi vrpca i ukaže čast da bude Arsenalov kapetan, piše 24sata.

Dnevnik.ba