StoryEditor
odluka vlade

Ovo su nove cijene goriva koje su na snazi od sutra u Hrvatskoj

Piše desk  /  25.07.2022., 12:13h

Vlada Republike Hrvatske je danas održala telefonsku sjednicu na kojoj je donijela Uredbu o izmjenama i dopuni Uredbe o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata.

Nove cijene goriva vrijede od sutra. Cijena litre eurosupera iznosit će 12,03 kune, litra dizela bit će 12,89 kuna, a plavi dizel će stajati 9,25 kuna. 

– Zbog velikog porasta maloprodajnih cijena naftnih derivata Vlada RH donosi Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata. Navedenom uredbom utvrđuju se iznosi najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata koje energetski subjekti koji se bave trgovinom na veliko naftnim derivatima i/ili trgovinom na malo naftnim derivatima smiju primijeniti na području Republike Hrvatske. Maksimalni iznosi maloprodajnih cijena sadržavaju jediničnu cijenu naftnog derivata, trošarinu i PDV. U jediničnoj cijeni naftnog derivata ugrađena je i premija energetskog subjekta koja uključuje maržu i operativne troškove poslovanja – objavila je Vlada te dodaju: 

– Najviše maloprodajne cijene propisane ovom Uredbom primjenjuju se samo za naftne derivate bez dodanih multifunkcionalnih aditiva (eurosuper 95, eurodizel, plavi dizel), dok se za benzine s više oktana te za sva tzv. premium goriva cijene i dalje mogu formirati slobodno. 

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 19:13