StoryEditor
ruska odmazda

Ovo su imena protjeranih hrvatskih diplomata, Plenković najavio "postupke u vezi ovog poteza"

Piše desk  /  27.05.2022., 14:51h

Moskva je proglasila pet zaposlenika hrvatskog veleposlanstva u Rusiji nepoželjnim osobama (persona non grata), objavilo je u petak rusko ministarstvo vanjskih poslova, a prenijela agencija TASS.

Kako RTL neslužbeno doznaje, funkcionalnost veleposlanstva nije ugrožena jer, između ostalog, u njemu ostaju veleposlanik, vojni ataše i zamjenik šefa misije.

Potvrđeno je kako je iz Moskve mora otići ovih pet članova veleposlanstva: Ljubica Kardum Mijatović, Saša Čvrljak, Sanja Matijević, Milorad Zdilar i Ivica Peh.

Podsjetimo, Hrvatska je 11. travnja objavila da je protjerala 18 ruskih diplomata i šest članova administrativno-tehničkog osoblja iz veleposlanstva u Zagrebu. Ruska Federacija dan kasnije izrazila je snažan prosvjed hrvatskim vlastima i zaprijetila mjerama odmazde.

O cijelom slučaju oglasio se i premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade u petak istaknuvši: "Primili smo i vijest da je Rusija odlučila protjerati članove našeg veleposlanstva u Moskvi. Analizirat ćemo temeljito tu informaciju i nakon toga odlučiti o našim postupcima u vezi ovog poteza", rekao je.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 23:04