StoryEditor

Ovo su imena osumnjičenih za iznude stotina tisuća maraka

Piše D  /  31.03.2021., 09:03h

Kako Nezavisne novine saznaju, uhićeni su: Gavro Janković, Mihajlo Domazet, Stefan Perišić, Miljan Sekulović, Dragan Dragičević, Bojan Gavrilović, Milan Mićević, Stefan Stojanović, Darko Čančar.

Kako se navodi u priopćenju Ministarstva unutarnjih poslova RS, policijski službenici MUP-a RS pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva Trebinje provode operativnu akciju Vektor u okviru koje su izvršeni pretresi na 25 lokacija koje koristi 26 osoba.

Pretresi su vršeni na području Foče, Han Pijeska i Istočnog Sarajeva, a osam uhićenih se sumnjiči da su izvršili kaznena djela prevara, pranje novca i iznuda posredstvom društvenih mreža.

“Osobe se sumnjiče da su navedena kaznena djela počinila od listopada 2020. godine do danas na način da su posredstvom profila na društvenim mrežama reklamirali da posjeduju informacije o namještenim sportskim natjecanjima, a zatim su posredstvom aplikacija za komunikaciju stupali u kontakt s oštećenim osobama iz Sjeverne Makedonije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Austrije, Švicarske, Njemačke, Francuske i drugih zemalja. Njih su lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica držali u zabludi da posjeduju informacije o namještenim sportskim mečevima i navodili ih da putem servisa za slanje novca uplaćuju novac u svrhu navodnog klađenja”, navode iz MUP-a RS.

Također, koristeći prijetnje, osumnjičeni su vršili iznude s ciljem prinuđivanja oštećenih da uplaćuju dodatni novac.

“Protupravna imovinska korist nastala vršenjem ovih kaznenih djela iznosi nekoliko stotina tisuća KM”, navode iz MUP-a RS.

Dodaju da će uhićeni,biti predati OJT Trebinje nakon izvršene kriminalističke obrade, a protiv svih 26 osoba bit će podnesen izvještaj zbog učinjenih kaznenih djela.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 16:54