StoryEditor
macron o kataru

“Ovo Prvenstvo, prvo u arapskom svijetu, svjedoči konkretnim promjenama”

Piše hina  /  26.11.2022., 21:29h

Francuski predsjednik Emmanuel Macron pozvao je u subotu Katar da nastavi provoditi promjene o kojima, ocjenjuje, svjedoči Svjetsko prvenstvo u nogometu što ga organizira emirat bogat plinom.

“Ovo Svjetsko prvenstvo u nogometu, prvo koje se organizira u arapskom svijetu, svjedoči o konkretnim promjenama koje se događaju. Katar se opredijelio za taj put i treba nastaviti. Pritom može računati na našu pomoć”, napisao je na Twitteru francuski predsjednik u poluvremenu utakmice između Francuske i Danske koja je završila 2:1 i odvela Francusku kao prvu reprezentaciju do osmine finala.

Katar, koji je na meti oštrih kritika zbog pogibije, nesreća i neisplaćenih plaća stranim radnicima tijekom priprema za prvenstvo, počeo je provoditi velike reforme kako bi poboljšao sigurnost radnika i kaznio poduzetnike koji ih odbijaju provesti, ističe France presse.

Vlasti su uz to isplatile stotine milijuna eura za isplatu neisplaćenih plaća, ali organizacije za ljudska prava misle da su te reforme zakašnjele i nedostatne.

Dana 17. studenog, dan uoči početka prvenstva, Macron je ocijenio da sport “ne treba politizirati”.

Dnevnik.ba

26. ožujak 2023 16:58