StoryEditor

Ovo je vila vidjelice iz Međugorja za koju je rekla "Kakva kuća, koja plaža?"

Piše D  /  31.07.2019., 08:07h

Podsjetimo, kako je izvijestila Slobodna Dalmacija, Soldo je, prema tvrdnjama Sućurana, pred svojom vilom u uvali Blace dala nasuti beton ‘preko tisućljetnih stijena‘, a onda to obložiti kamenim pločicama kakvima se inače rade suhozidi.

- Kakva kuća? Koja plaža? Kakvo betoniranje? Prvi put čujem za sve to, nije to istina i ne mislim se sada spuštati na tu razinu i to komentirati, izjavila je Soldo za 24sata, nastojeći demantirati informacije Slobodne, koja je provjerom u zemljišnim knjigama potvrdila da su vlasnici vile i parcele uistinu Mirjana i Marko Soldo.

- Dala je betonirati i popločati plažu, a onda je još i potjerala Sućurane koji su se tu inače dolazili okupati. Devastira i radi privatnu plažu na devastiranom, a institucije ne reagiraju - izjavila je profesorica Suzana Kačić-Bartulović, koja je ovaj primjer uzurpacije pomorskog dobra ranije prijavila nadležnima. U Državnom inspektoratu su prvo najavili da će provjeriti o čemu je riječ, a kasnije su priopćili da su na temelju prijave zapravo već izašli na teren i utvrdili devastaciju, ali navode da ne znaju u čijoj režiji.

- Građevinska inspekcija Državnog inspektorata je po zaprimljenoj prijavi dana 25. 7. 2019. godine na lokaciji uvala Blaca na otoku Hvaru, općina Sućuraj, obavila inspekcijski nadzor. Na terenu nije nitko zatečen, već je utvrđeno da je na dijelu k.č. 1486/2 K.O. Sućuraj uz ulicu anagrafske oznake Ulica Blace, uz more izbetonirano sunčalište dim. 24,0 x 2,0 m, djelomično obloženo kamenim pločama, stoji u odgovoru Državnog inspektorata koji je objavio Index.

- U nastavku ispitnog postupka, kako bi se utvrdio investitor, poslat će se poziv predstavniku Općine Sućuraj i pokrenut će se upravni inspekcijski postupak, dodali su u Inspektoratu.

Vila ispred koje je betonirani dio plaže s postavljenim ležaljkama preko servisa Booking.com se izdaje cijelo ljeto, a prvi sljedeći slobodan termin je u rujnu i tjedan dana u prvom tjednu tog mjeseca za dvije osobe, prema prvom izračunu, koštat će nešto više od 25.000 kuna, prenosi Jutarnji.

Vila za koju Soldo kaže ‘kakva kuća?‘ kategorizirana je s četiri zvjezdice, ima 304 kvadrata, a u opisu na Booking.com-u stoji da, osim pogleda na more, za koje Soldo kaže ‘koja plaža?‘, ima i privatni bazen, parking, besplatni WiFi, četiri spavaće sobe, televizor, potpuno opremljenu kuhinju, biljar, jacuzzi.

Vlasnici naglašavaju da gornji i donji kat imaju odvojene ulaze pa mogu funkcionirati i kao odvojeni apartmani, a vila je sama skrivena od pogleda jer do ulaza vodi 700 metara dugačka uska staza.

Također se napominje da vila prima goste od prosinca 2015., te da vlasnici govore danski, njemački, engleski, norveški i švedski jezik.

Kako piše Slobodna Dalmacija, vila se izdaje i preko agencije ‘Nova Sol‘, koja odmah na početku oglasa ističe bitnu činjenicu - udaljenost Sućurja od Međugorja.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 00:56