StoryEditor

Ovo je tinejdžer terorist koji je pucao po ljudima u sinagogi

Piše D  /  28.04.2019., 02:04h

Napadač je napisao i svojevrsni manifest pun antisemitskih i rasističkih komentara koji je objavio na forumu 8chan, baš kao i osumnjičenik za prošlomjesečne napade u novozelandskim džamijama.

Napad planirao četiri tjedna

LA Times otkriva kako je u manifestu naveo da mu je za planiranje napada trebalo četiri tjedna.

Također je preuzeo odgovornost i za podmetanje vatre u Islamskom centru u Escondidu krajem ožujka. U tom incidentu nitko nije ozlijeđen, a Earnest je naveo da žali zbog hitrog gašenja vatre.

U svom manifestu ubojica je slavio Roberta Bowersa, masovnog ubojicu koji je prije pola godine napao sinagogu u Pittsburghu, ali i nacističkog zločinca Adolfa Hitlera.

Student njegovateljstva na državnom fakultetu

Earnest je student njegovateljstva na državnom fakultetu San Marcos, piše USA Today.

Prije dvije godine maturirao je na Mt. Carmel High School, gdje je njegov otac predavao znanstvene predmete.

Bio je član plivačkog tima i svirao klavir u srednjoj školi

Iste godine Ernest je s još trideset učenika iz srednje škole koju je pohađao nagrađen za svoja postignuća sudjelovanjem u programu F.A.C.E. (Fraternity of Academic and Civic Excellence). Među kratkim biografijama polaznika ovog programa za Ernesta piše da je bio član plivačke ekipe te da je svirao klavir. Također piše da ima "odličnu radnu etiku" i da želi studirati biofiziku. Na fotografiji uz biografiju nosi tamno odijelo i crvenu kravatu.

Obiteljska kuća njegovih roditelja nalazi se oko 11 kilometara jugozapadno od sinagoge koju je napao. Policija je zatražila nalog za pretraživanje kuće.

Napadač je član Prezbiterijanske crkve

Pastor Zachary Keele iz Prezbiterijanske crkve u Escondidu potvrdio je da je Earnest njihov član.

"U šoku sam", izjavio je pastor za USA Today.

29-godišnja Loralee Visintaqiner koja je odrasla u susjedstvu nedaleko od Ernestove obiteljske kuće izjavila je kako je bila u izviđačima s jednom od osumnjičenikovih sestara, no da nije poznavala Ernesta.

"Oni su sjajna obitelj", izjavila je za USA Today.

Za sebe vjeruje da je sjajnog podrijetla

Earnest je napisao da je europskog podrijetla, piše heavy.com.

"Krv koja teče mojim venama ista je ona koja je tekla kroz engleske, nordijske i irske muškarce. Potomak sam jednog od originalnih kolonijalista Johna Earnesta. Ni ja ni itko drugi ne zna što se njemu dogodilo. S majčine strane naslijedio sam krv imućnih Yankeeja, inteligentnih, snalažljivih, beskompromisnih. S očeve strane naslijedio sam krv siromašnih južnjačkih farmera, inteligentnih, mišićavih, samodovoljnih", napisao je Earnest i dodao da je blagoslovljen jer ima tako sjajno podrijetlo.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 13:19