StoryEditor

Ovo je sastav s kojim će Hrvatska pokušati srušiti Francuze u borbi za OI

Piše D  /  12.03.2021., 02:03h

Uostalom, kada jedna zemlja od 20 osvojenih medalja na velikim natjecanjima ima više od polovice  zlatnih (11), onda je sve jasno. Francuska je uz sve to i domaćin turnira, tako da je to još jedan jezičac više na vagi ovih kvalifikacija.

Hrvatska je u Montpellier doputovala s 20 igrača. U službeni zapisnik može ući njih 16, pa je izbornik morao za početak četvoricu poslati na tribinu. Nakon dugog razmišljanja i procjena tko nabolje može odgovoriti njegovim zahtjevima i zamislima u susretu s Francuskom, odlučio je da prvi susret propuste vratar Mate Šunjić, kružni napadač Ilija Brozović te vanjski igrači Luka Šebetić i Halil Jaganjac. 

To naravno ne znači da oni neće sudjelovati u ovim kvalifikacijama. Svjetska rukometna federacija (IHF) je zbog situacije s koronavirusom dopustila pet promjena tijekom sljedeća tri dana, tako da će neki od njih sasvim sigurno naći svoje mjesto u udarnom sastavu u sljedećim susretima.

Sastav: Marin Šego, Ivan Pešić, Zlatko Horvat, Manuel Štrlek, David Mandić, Ivan Čupić, Željko Musa, Marino Marić, Krešimir Kozina, Luka Cindrić, Marko Mamić, Igor Karačić, Domagoj Duvnjak, Ivan Martinović, Šime Ivić i Domagoj Pavlović.

Francuska je na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Egiptu ostala bez medalje (poraz u borbi za broncu od Španjolske), što se u posljednjih 20 godina dogodilo samo još jedanput. Treba reći da na tom prvenstvu nije bilo njihove najveće zvijezde i jednog od najboljih igrača svih vremena Nikole Karabatića, da se već na samom startu ozlijedio sjajni vratar Wesley Pardin, nešto kasnije i Timothey N Guessan, Elohim Prandi pa i Luka Karabatić.

Francuska i Hrvatska igrale su do sada međusobno čak 33 puta. Francuzi imaju 18, Hrvatska 14 pobjeda, a jedan susret završen je neodlučeno. Gledamo li samo velika natjecanja tu su u pitanju 23 susreta, s 9 hrvatskih pobjeda, 1 remijem i 13 poraza. U posljednjih pet susreta Hrvatska je dvaput dobila Francusku – 2016. na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 29:28 te prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 23:20, prenosi Index.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 14:43