StoryEditor

Ovo je razlog zbog kojeg će Saudijska Arabija donirati dva mil. dolara BiH

Piše D  /  05.07.2018., 08:07h

Potpisivanjem ugovora u iznosu od dva milijuna USD između Veleposlanstva Kraljevine Saudijske Arabije i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH) osigurat će se završetak infrastrukturnih unapređenja na lokaciji skladištenja municije "Kula" u Mrkonjić Gradu i "Teufik Buza Tufo" u Visokom.

Ceremonija potpisivanja ugovora bit će upriličena danas u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu.

Nakon potpisivanja ugovora, izjave za medije će dati ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš, veleposlanik Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Hani bin Abdullah bin Mohammed Mominah i rezidentna predstavnica Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u BiH (UNDP BiH) Sezin Sinanoglu.

Sredstva koja je osigurala Kraljevina Saudijske Arabije za nastavak financiranja projekta "EXPLODE+" će omogućiti provedbu neophodnih infrastrukturnih i sigurnosnih intervencija na navedenim lokacijama, te doprinijeti sveukupnom povećanju sigurnosti skladištenja i efikasnoću upravljanja zalihama naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava za koje su nadležni Ministarstvo obrane BiH (MO BiH) i Oružane snage BiH (OS BiH).

Projekt "EXPLODE+", kao multidonorsku platformu, provode Ministarstvo obrane BiH i UNDP, uz podršku Savezne Republike Njemačke, Kraljevine Nizozemske, Kraljevine Norveške, Sjedinjenih Američkih Država, Kraljevine Saudijske Arabije i EUFOR-a. Projekt EXPLODE+ je nastavak projekta EXPLODE kojeg je finansirala Europska unija od 2013. godine, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 02:50