StoryEditor

Ovo je posljednji govor Kovača u svlačionici: ‘Ne slušate me...‘

Piše D  /  04.11.2019., 01:11h

U nedjelju ujutro Niko Kovač ušetao je u trening kamp u 7.54 ujutro. Trening je bio zakazan. I to otvoreni, pa je naknadno odlučeno da navijači ipak nisu poželjni.

U tim trenucima Niko još nije znao da je bivši. Taj je rasplet donio nastavak dana, sastanak sa šefovima, pa večernja Kovačeva odluka da se nema smisla više mrcvariti i pristajati na slamke spasa u stilu "Imaš još dvije utakmice". Dao je ostavku.

Ali toga jutra uoči treninga održao je sastanak s igračima. Uobičajena analiza, a zapravo poseban razgovor. Jer je bio posljednji. Teško i da će održati neki oproštaj, s obzirom na to da se ni jedan igrač nije pozdravio s Kovačem putem društvenih mreža, zahvalio mu, poželio sreću u budućnosti.

Nedjeljni je sastanak, piše Bild, trajao 20-ak minuta. I protekao u kritičkim tonovima, nije trener štedio igrače koji su zaslužili packe, prenose 24sata.

- Kako tako lako gubiš lopte?! - obraćao se Sergeu Gnabryju.

Pa se okrenuo Kingsleyu Comanu:

 Stojiš, a Thomas (Müller, nap. a.) se bori i trči!

Da, Niko je pohvalio Müllera, i grača s kojim je ušao u otvoreni rat i javno mu se ispričao za neke izjave...

Na red je došao i Thiago:

- Ne trebaš ništa izmišljati, igraj jednostavno.

Potom se Niko obratio cijeloj grupi:

- Imamo igrača manje u obrani i primamo golove. Ne slušate me. Razgovaramo i treniramo stvari, a vi ih ne provodite. Moramo zasukati rukave i ne težiti da igramo lijepo, inače ćemo izgubiti iduće dvije utakmice.

Možda i hoće, ali bez Kovača na klupi.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 19:35