Article_Top_970x250

Ovo je nova koordinatorica Ujedinjenih naroda za BiH

iz australije

Ovo je nova koordinatorica Ujedinjenih naroda za BiH

velj 22, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: UN

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Antonio Guterres imenovao je Ingrid Macdonald iz Australije za rezidentnog koordinatora UN-a u Bosni i Hercegovini. Navodi se da je ovo imenovanje izvršeno uz odobrenje bh. vlasti.

Macdonald je radila je u Uredu Ujedinjenih naroda za koordinaciju humanitarnih poslova (OCHA) kao zamjenica direktora za operacije i zagovaranje, a nadgledala je i azijsko-pacifičku regiju.

Ona je u OCHA-i je bila i voditeljica ureda za Ukrajinu i direktorica "Peer-2-Peer" Support projekta koji podržava koordinatore i timove zemalja u jačanju njihovih humanitarnih projekata.

Prije nego što se pridružila Ujedinjenim narodima, 19 godina bila je na rukovodećim pozicijama u međunarodnim neprofitnim organizacijama ali i vladinim organizacijama. Radila je u Norveškom vijeću za izbjeglice kao predstavnica u Ženevi i obnašala dužnosti u Afganistanu, Norveškoj i Pakistanu.

Doktorirala je povijest na Sveučilištu Toulouse – Jean Jaures, diplomirala je međunarodno pravo na Sveučilištu u Melbourneu i zemljopis na Sveučilištu u Aucklandu.

Aktuelna rezidentna koordinatorica UN-a na ovoj funkciji je Sezin Sinanoglu.

Dnevnik.ba