StoryEditor
tražio ga interpol

Ovo je crnogorski kriminalac uhićen u Hrvatskoj: Stigao je na plastičnu operaciju

Piše desk  /  22.08.2022., 08:09h

Policija je objavila u subotu da su u suradnji s PNUSKOK-om - Služba Zagreb i FAST jedinicom Crne Gore proveli kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim državljaninom Crne Gore kojeg su 19. kolovoza uhitili zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave, a utvrđeno je i da je za njim Interpol Beograd u svrhu uhićenja i izručenja Republici Srbiji raspisao međunarodnu potragu zbog pokušaja ubojstva.

Crnogorskog državljanina optužuje se da je u noći sa 17. na 18. kolovoza u Medulinu u Istri, tijekom rutinske kontrole dao na uvid policajcima krivotvorenu vozačku dozvolu Crne Gore koja je glasila na drugo ime, a na kojoj se nalazila njegova fotografija. Koristio je lažni identitet radi dogovora o medicinskom zahvatu.

Prilikom pretrage stana i automobila osumnjičenika pronađeno je više krivotvorenih dokumenata te veća količina novca. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija je osumnjičenika predala pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Uhićen je Ivan Vujović

Kako pišu crnogorski mediji, radi se o Ivanu Vujoviću. Osumnjičen je da je u Beogradu 2015. godine pokušao ubiti Beograđanina Darka Bulatovića, nakon čega je za njim Srbija raspisala tjeralicu. U Hrvatsku je navodno došao, pišu crnogorski mediji, na plastičnu operaciju koju je zakazao pod lažnim imenom, prenosi direktno.hr.

Godine 2015. pobjegao je iz zatvora, a bijeg je iskoristio da bi pokušao ubiti Bulatovića kojem je prišao u jednom kafiću, počeo raspravljati s njim i potom ga upucao. 

U zatvoru je završio jer je bio osuđen na 14 i pol godina zbog ubojstva Radomira Savovića 2008. godine. 

Bijeg iz zatvora je bio gotovo filmski, jednom pravosudnom policajcu je oteo pištolj te je potom prijeteći pištoljem svima oko sebe izašao na glavni ulaz zatvora, gdje su ga čekali pomagači u automobilu. Nakon bijega se uglavnom skrivao po Beogradu.

U jednom trenutku je lociran i bio je opkoljen, ali na kraju je napao policajce i opet uspio pobjeći. Uhićen je u studenom 2016. blizu njemačko-nizozemske granice te izručen Crnoj Gori. Bio je jedan od najtraženijih bjegunaca u Europi. 

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 20:28