StoryEditor

Ovo je 19-godišnjakinja koja je na Božić pregazila policajca i pobjegla

Piše D  /  28.12.2019., 03:12h

Dok su je privodili, prekrivala je lice rukama.

Za stradavanje policajca sumnjiči se 19-godišnjakinja te policija u kaznenoj prijavi navodi da je ona 25. prosinca u 6:20 sati prouzročila prometnu nesreću tako što je upravljala osobnim automobilom njemačke nacionalne oznake iz smjera Gospića u smjeru Smiljanskog Polja i zbog nekretanja sredinom obilježene kolničke trake prednjom desnom stranom automobila udarila u 52-godišnjeg pješaka koji se kretao uz kolnik, prenosi Index.hr.

Glasnogovornica Općinskog državnog odvjetništva u Gospiću Maša Jurjević kazala je ranije Hini da se danas provodi saslušavanje 19-godišnjakinje iz Gospića zbog sumnje da je počinila tri kaznena djela - izazivanje prometne nesreće, nepružanje pomoći i sprječavanje dokazivanja.

Saslušava se i 21-godišnjak iz Gospića zbog osnovane sumnje da je kao suvozač počinio kaznena djela nepružanja pomoći i sprječavanja dokazivanja.

Naime, kako je ranije izvijestila policija, nakon nesreće se vozačica s 21-godišnjim suvozačem odvezla automobilom s mjesta prometne nesreće, nisu pružili pomoć pješaku iako su to mogli učiniti bez veće opasnosti za sebe ili drugoga te o tome nisu obavijestili policiju iako su oboje bili svjesni da je pješak ozlijeđen.

"Potom su se s ciljem prikrivanja prometne nesreće ponovno vratili na mjesto prometne nesreće i s kolnika uklonili desni retrovizor koji je otpao s automobila kojim je 19-godišnjakinja upravljala", stoji u priopćenju.

Glasnogovornica Jurjević kaže da o daljnjem tijeku istrage za sada ne može reći puno jer traje dokazna radnja prvog ispitivanja te se još ne zna hoće li Općinsko državno odvjetništvo podnijeti zahtjev za istražni zatvor ili pustiti osumnjičenike na slobodu, možda uz neku mjeru opreza ili bez ikakvih mjera opreza.

"Nakon svih provedenih dokaznih radnji, utvrdit će se tko je vozio i što se dogodilo te se sada uhićenici saslušavaju na okolnosti utvrđene u kriminalističkom istraživanju, o čemu je javnost izvijestila Ličko-senjska Policijska uprava", rekla je Jurjević.  

Ako bude predložen istražni zatvor, uhićenici će iz Gospića biti dovedeni na karlovački Županijski sud sucu istrage na ponovno saslušavanje.

Policajac se dobro oporavlja

Interventni policajac koji je na Božić u Gospiću kao pješak teško stradao u prometnoj nesreći izvan je životne opasnosti i stanje mu se bitno poboljšalo, doznaje Hina u zadarskoj bolnici.

U odvjetništvu u Gospiću doznaje se da traje ispitivanje vozačice i suvozača koji su pobjegli s mjesta nesreće.

Glasnogovornik bolnice Edi Karuc kaže da se 52-godišnjak oporavlja na Odjelu neurologije jer je zadobio tešku ozljedu glave i prijelome lica, no da nije bilo potrebe za operacijom i da bi sve trebalo biti dobro.

"Pacijent se pridiže iz kreveta i pomalo hrani, odnosno njegovo se stanje u ovih par dana bitno poboljšalo", rekao je Karuc.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 16:33