Article_Top_970x250

"Ovaj sifon je plaćen 44.000 kuna. Takvi su ugrađeni na sljemensku žičaru. Znate li koliko stvarno koštaju?"

renato petek:

"Ovaj sifon je plaćen 44.000 kuna. Takvi su ugrađeni na sljemensku žičaru. Znate li koliko stvarno koštaju?"

pro 08, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Emica Elvedji/Pixsell

Predsjednik Kluba nezavisnih zastupnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek danas je prije skupštinske sjednice novinarima pokazao sifon od 44.000 kuna, kakvih je više ugrađeno na sljemenskoj žičari, iako je, kaže, trebao biti naplaćen maksimalno 200 kuna.

"Predstavit ću vam nešto što je najvrednije od kamera i svega u ovom prostoru. Dakle, radi se o sifonu od 44.000 kuna kakav je ugrađen i više njih na sljemenskoj žičari. Nešto što košta 100 kuna, što je trebalo biti naplaćeno maksimalno 200 kuna, na kraju je naplaćeno 44.000 kuna", istaknuo je Petek na konferenciji za novinare na Zagrebačkom velesajmu prije početka sjednice Gradske skupštine na čijem je dnevnom redu i proračun za 2021. koji je predložio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. 

Petek je pokazao novinarima i snimateljima sifon koji je stavio na crveni jastučić.

"Stoga ovako vrijedni eksponat sifončića koji su građani platili 44.000 kuna zavrjeđuje biti ovdje, i ima poseban jastučić i mjesto gdje će biti čuvan brižno tijekom ove sjednice Gradske skupštine i svi koji dignu ruku za proračun, dignuli su ruku da se subvencionira ZET, što nije problem, ali od strane ZET-a je podmiren trošak ovakvog sifona na žičari", rekao je.

Petek je, pokazujući odvodnu cijev, rekao kako je vjerojatno "kvaka" u tome što "unutra postoji jedan ventil" i da je zbog toga to poskupjelo, jer ne vidi drugi razlog.

"Gradonačelnik je to potpisao i ovo je izuzetno vrijedna stvar koja će biti izložena danas ovdje",  istaknuo je Petek na konferenciji za novinare održanoj prije sjednice gradske skupštine. 

Dnevnik.ba