StoryEditor

Ovaj čovjek je našao Moniku i Malčanskog brijača: "Vidim da su vrata odškrinuta..."

Piše D  /  31.12.2019., 11:12h

Emil Živić, Nišlija u čijoj kući je u selu Pasjača pronađena Monika Karimanović (12), sasvim je slučajno je sa sinom svratio u ovaj objekt kako bi ga obišao. Kada je došao do suterena neka sumnja ga je natjerala da se popne na kat, a ispostavilo se da je na njemu Ninoslav Jovanović, Malčanski brijač, koji je oteo djevojčicu.

Pred njegovim i očima njegovog sina Malčanski brijač je skočio kroz prozor na terasu, s terase preko gelendera u dvorište i nastavio bježati. Viknuli su "pištolj" iako ga nisu imali, ali se ovaj dao u bijeg.

Vrata su bila odškrinuta

- To je put Niš-Oreovac, prolazi se kroz Pasjaču. Kada smo se vraćali iz Oreovca rekoh - čekaj da svratim u kuću da vidim što je i kako je. Nisam ni u šta posumnjao, a dolje ima suteren. Međutim, vrata su odškrinuta, a pošto je jezičak labav pomislio sam da je od vjetra. Zatvorim to i učini mi se kao da čujem da ima nekog na katu. Kad pogledah, imam što i vidjeti. Dvokrilni prozor odškrinut. Priđem do prozora "alo, alo, ima li koga". Nitko se ne javlja a čujem da hoda. Nisam posumnjao da je on - priča Živić.

Tad je odluio otići  po sina koji je bio u automobilu parkiranom 15 metara od kuće.

- Međutim, i on je primijetio da se pomiče zavjesa. Zalupio je vrata na automobilui došao do mene. Dogovorili smo se da ja pazim stepenište, a on će dvorište. U tom trenutku on skače kroz prozor na terasu, s terase na stepenište, preko gelendera, preko placa... Rekao sam sinu da ponese pištolj, koji nismo imali. Sin je potrčao 20-ak metara i stao, a ja sam nastavio trčati za njim, kako bih vidio gdje će, na koju stranu - priča Živić i dodaje da je Malčanski brijac tada verojatno otišao prema crkvi.

Dozivao Moniku

Vratio se nakon toga sa sinom do kuće i dozivao Moniku.

- Dozivao sam: "Curo, curo..." ali se nitko nije odazivao. Sin je već pozvao policiju. Prvo je došao čovek u civilu. Otvorili smo mu vrata, objasnili gde je koja soba i da ima jedna djevojčica. U njoj je i bila. Iznijeli su je na stolicu, umotali su je u pokrivač. Bila je blijeda kao jasen, ali nije imala ništa po licu - ispričao je za Telegraf.rs Živić i za kraj dodao:

"E, onda sam bio radostan!".

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 05:34