Article_Top_970x250

Ova fotografija nije s Havaja ili Kariba, veličanstvena plaža nalazi se u Dalmaciji...

skriveni biser

Ova fotografija nije s Havaja ili Kariba, veličanstvena plaža nalazi se u Dalmaciji...

srp 16, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Zvonimir Barisin/Cropix

Maštate li o kupanju na bajkovitom bijelom pijesku, ne morate 'potegnuti' do Kariba - takva vas ljepotica čeka stotinjak kilometara od Splita.

Udaljenost je zračna, a cestovna je, nažalost, dvostruko veća, a dio puta ćete morati prevaliti trajektom. No, trud se itekako isplati jer riječ je o jednoj od najljepših plaža na Jadranu, piše Slobodna Dalmacija.

 Predivna plaža Sakarun (Saharun) jedna je od najpoznatijih u Zadarskoj županiji i smještena je na sjeverozapadnoj obali Dugog otoka.

Svoju reputaciju, ali i ime stekla je bijelinom pijeska i čistoćom mora, a okružena je borovom šumom koja ljeti pruža hladovinu. Duga je oko 800 metara, a na 250 metara od obale dubina je 3,5 metara pa je prostor za kupanje iznimno velik i plitak te pogodan čak i za malu djecu.

Britanski The Telegraph objavio je prije par godina veliku reportažu o ovoj plaži  istaknuvši ju kao idealnu za obiteljsko kupanje, a posebno su je se dojmile boje: more intenzivne tirkizne boje, tamnozelena borova šuma, svjetlucavi šljunak...

Do plaže se može doći automobilom, a uređeno je i parkiralište.


Dnevnik.ba


Article_Bottom_970x250