StoryEditor

Otvorila se prilika: Olmo na pragu ostvarenja velikog sna

Piše D  /  09.10.2019., 07:10h

Dinamovu nogometašu Daniju Olmu mogla bi se uskoro ispuniti velika želja, debi u dresu španjolske seniorske nogometne reprezentacije.

Iako ga izbornik Robert Moreno nije uvrstio na svoj popis za predstojeće utakmice protiv Norveške i Švedske, u utorak je došlo do obrata i zatražio je od Olma da se pridruži prvoj momčadi na treningu!

Naime, Arsenalov veznjak Dani Ceballos osjetio je nelagodu u mišiću, pa je umjesto njega trening dovršio Dinamov dragulj. Zasad nije rečeno što to znači, hoće li se Ceballos morati povući ili je samo uzeo predah, ali već sama Morenova gesta dala je Olmu do znanja da ga drži na oku i da s njim računa.

Podsjetimo, Olmo je u utorak dao i intervju za list AS, u kojem je potvrdio da u Maksimiru vjerojatno ne pamte kada su zadnji put imali tako zahvalnoga stranog igrača, i to u svakom smislu. 

Ponovio je koliko voli Dinamo i što mu znači, pa između redova odmahnuo na tvrdnje da je talac kluba, odnosno, goleme odštete.

A tu su tezu prije nekoliko dana upravo donijeli španjolski novinari.

- Već sam vam rekao da sam sretan u Dinamu. Usredotočen sam i uzbuđen. Uzbuđen zbog novih izazova ispred nas, Lige prvaka. Sve ostalo je stvar prošlosti. Vrlo sam zahvalan Dinamu - kazao je daroviti Španjolcac i tome dodao:

- U velikom sam klubu, ali naravno da bih volio pridružiti se nekom natjecanju poput onih iz Lige petice. Da bih to postigao, na meni je da dajem maksimum tamo gdje jesam, u Dinamu.

Olmo je u nastavku intervjua ponovio da mu je san nastup sa španjolskom reprezentacijom na Euru i na Olimpijskim igrama u Tokiju, pa dodao da je silno ponosan što mu je u mladoj reprezentaciji dodijeljena kapetanska vrpca.

Kazao je i da je svjestan koliko je teško upasti u seniorsku momčad, ali možda mu se ta želja ipak ostvari i prije nego što se nadao.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 00:37