StoryEditor
TROJE PRIJAVLJENIH

Otvorene prijave kandidata za ravnatelja policije MUP-a HNŽ i njegova zamjenika

Piše fena  /  23.09.2022., 20:24h

Na javni natječaj za izbor ravnatelja i zamjenika ravnatelja policije u Ministarstvu unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije prijavila su se tri kandidata.

Predsjednik Neovisnog povjerenstvo za odabir i reviziju Sinan Crnomerović izjavio je novinarima da su sve tri prijave pristigle blagovremeno i da je dokumentacija koja se tražila natječajem potpuna.

Sva tri kandidata prijavila su se na poziciju komesara, a dvojica i na poziciju zamjenika komesara policije.

– Svi kandidati su jako kvalitetni i rade dugi niz godina u službi u policijskim organima i različitih su nacija – kazao je Crnomerović nakon sjednice Povjerenstva na kojoj su otvorene prijave kandidata pristigle na natječaj.

Po njegovim riječima, za desetak dana slijedi intervju s kandidatima, a potom utvrđivanje rang-liste koja će zatim biti dostavljena Vladi HNŽ-a na imenovanje.

Pozicija komesara policije u MUP Hercegovačko-neretvanska županija već je godinama upražnjena zbog nepostojanje političkog dogovora oko njegovog imenovanja.

Vladajuće SDA i HDZ BiH stoga su postigle dogovor o uvođenju pozicije zamjenika komesara policije nakon čega je otkočen proces imenovanja čelnih ljudi u županijskom MUP-u.

Načelnik PU Mostar Dragan Jelonjić kazao je kako će imenovanje komesara omogućiti rješavanje brojnih problema u MUP-u HNŽ-a, prvenstvo gorući problem nedostatka policijskih djelatnika.

– Kada prođu imenovanja komesara i njegova zamjenika, oni će pokrenuti proceduru i imenovanja policijskoga odbora što će omogućiti da se unaprijedi radno-pravni status policijskih službenika, odnosno da se policijski službenici koji su stekli uvjete umirove. Uz ostalo, uslijedit će i promocija službenika i činovanje kako bi se oslobodila pozicija za prijam novih službenika – pojasnio je Jelonjić.

Dnevnik.ba

24. veljača 2024 08:02