StoryEditor
središnja bosna

Otvorena zimska turistička sezona na Vlašiću

Piše fena  /  16.12.2022., 18:47h

Otvorenjem izložbe slika "Babanovac, srce planine Vlašić" i prigodnim programom danas je na toj bh. planini službeno otvorena zimska turistička sezona.

Nedostatak snijega nije omeo brojne goste da obilježe početak nove turističke sezone, a kako je istaknuo direktor Turističke zajednice Kantona Središnja Bosna Miroslav Matošević, svi smještajni kapaciteti su rasprodani.

- Popunjeni su svi smještajni kapaciteti u hotelima, a dva do tri posto više gostiju očekuje se u neregistriranim smještajnim kapacitetima. Tako u dva dana otvorenja zimske sezone na ovoj bh. planini očekujemo osam do deset tisuća noćenja - rekao je Matošević.

Načelnik općine Travnik Kenana Dautović istaknuo je kako još uvijek nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi na planini Vlašić.

- Zbog nekih sudskih odluka imovinsko-pravna situacija je dodatno komplicirana i to je nešto s čim se moramo uhvatiti u koštac u narednom razdoblju kako bismo dodatno unaprijedili turističku ponudu - kazao je Dautović.

Direktor poduzeća Vlašić ski Goran Šarić kazao je kako se još čeka snijeg, dok je sve drugo spremno.

- Sve pripreme su završene i još samo očekujemo snijeg. Kada su cijene u pitanju nije došlo do značajnog povećanja u odnosu na prethodne godine - dodao je Šarić.

Dnevnik.ba

04. ožujak 2024 12:38