STAR, 19. svibnja (FENA) – U Mostaru je u petak večer otvorena izložba ”Prostor i Vrijeme” mlade mostarske akademske slikarice Ivane Mustapić.(Foto FENA/Mario Obrdalj)MARIO OBRDALJ -
StoryEditor
kultura

Otvorena izložba ‘Prostor i Vrijeme‘ akademske slikarice Ivane Mustapić

Piše fena  /  19.05.2023., 19:41h

U Mostaru je u petak navečer otvorena izložba „Prostor i Vrijeme“ mlade mostarske akademske slikarice Ivane Mustapić.

- Lijep je osjećaj, posebno ako znamo da je ova izložba u sklopu „Mostarskog proljeća“ kojega pratim od kada znam za sebe. Ovo je moja treća izložba, prva je bila u Ćorovića kući u Mostaru, a druga kod moje mentorice Dragane Nuić- Vučković u njenoj privatnoj galeriji – izjavila je Mustapić.

Kako kaže, prije svake izložbe ima malu tremu, a najviše voli apstraktnu umjetnost.

- Umjetnost koja je na platnu predstavlja neke moje mentalne slike, slike raznih stanja, događaja i promišljanja. Volim se izražavati apstraktno – ističe ova perspektivna umjetnica.

Nazočnima se obratio i urednik izložbe Dragan Marijanović.

- Morao sam nekoliko puta razgovarati s umjetnicom da bih shvatio o čemu se radi i da bi mi se otvorile oči. Mentorica joj je bila Dragana Nuić- Vučković, a ako ti je ona mentorica, onda ne možeš biti tek običan slikar, nećeš ljude nastojati fascinirati koloritom već mislima – poručio je Marijanović.

Marijanović je još dodao kako neobičan i iskren likovni izraz Ivane Mustapić sugerira njezinu logiku prema kojoj je čovjek osamljeni pojedinac, a njegova istina je subjektivna.

- Svatko ima pravo na svoj prostor, njezini su radovi doslovno njezin osobni prostor, tj. njegov prikaz ili uvid u njega – zaključio je Marijanović.

Dnevnik.ba

14. lipanj 2024 09:55