StoryEditor
predblagdansko vrijeme

Otvoren tradicionalni 11. sajam rukotvorina ‘Zlatne ruke Livnjaka‘

Piše fena  /  17.12.2023., 16:36h

Među brojnim događajima koji se održavaju u Hercegbosanskoj županiji posebno mjesto zauzima sajam kreativnosti pod nazivom "Zlatne ruke Livnjaka" kojeg već jedanaestu godinu organizira Prodajno trgovački centar (PTC) "Forum" iz Livna.

Kako je ispred organizatora kazao Mate Vujica, radi se o sajmu kojeg ovaj poslovni centar organizira tradicionalno u prosinačko i predblagdansko vrijeme (16. i 17. prosinca) a isti je osmišljen kao glavni sezonski događaj.

Njihov cilj je, navodi, jačanje kapaciteta proizvođača rukotvoraca te upoznavanje posjetitelja s njihovim radom.

Ove godine na sajmu sudjeluje 46 izlagača iz Livna, Tomislavgrada, Glamoča, Drvara, Travnika, Kupresa, Banja Luke.

Na već tradicionalnom livanjskom božićnom sajmu rukotvorina ove su godine izložbeni štand imali učenici medicinske struke Srednje strukovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića iz Livna koji su, osim izloženih proizvoda nastalih u školskom farmaceutskom laboratoriju, svim zainteresiranim mjerili razinu šećera u krvi.

Također, na prostoru izlagača je i štand humanitarnog karaktera za pomoć u hranjenju napuštenih životinja.

Posjetiteljima se na sajmu nude unikatni predmeti i ručni radovi livanjskih kreativaca i njihovih gostiju poput božićnih dekoracija, suvenira, jaslica, ručnih vezova, cvjetnih aranžmana, drvenih i slikarskih radova umjetnika amatera. Osim toga, imaju priliku degustirati suhomesnate proizvode, livanjske sireve, likere i džemove od kupina, malina, aronije, kao i proizvode od meda i drenjine.

Ove je godine postavljen i mali turistički info koji, kako kažu organizatori, može biti dobar uvod u zimsku turističku sezonu na ovim prostorima.

Organiziranje događaja pomoglo je i Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 19:10