Article_Top_970x250

OTVARANJE EYOF-a u SARAJEVU: Dodik izviždan, ruski veleposlanik jedva ušao na otvaranje

propusti

OTVARANJE EYOF-a u SARAJEVU: Dodik izviždan, ruski veleposlanik jedva ušao na otvaranje

velj 10, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Milorad Dodik, predsjedatelj Predsjedništva BiH, održao je govor na svečanoj ceremoniji otvorenja Europskog olimpijskog festivala mladih koji se održava u Sarajevu i Istočnom Sarajevu. No, s tribina stadiona "Asim Ferhatović Hase" čuli su se zvižduci tijekom njegovog govora.

Milorad Dodik, predsjedatelj Predsjedništva BiH, održao je govor na svečanoj ceremoniji otvorenja Europskog olimpijskog festivala mladih.

No, s tribina stadiona "Asim Ferhatović Hase" čuli su se zvižduci tijekom njegovog govora.

- Želim zahvaliti Europskom olimpijskom komitetu, koji je dao da dva grada organiziraju ove Igre. Mladi će se boriti na borilištima za čast i medalju, da predstavljaju svoje zemlje i poklone se svojoj zastavi. Želim zahvaliti mladim ljudima koji su omogućili da se olimpijska baklja vrati na ove prostore. Imamo ponovno baklju mira, koja je upaljena ovdje, u gradu gdje su prije nekoliko desetljeća održane Olimpijske igre - rekao je Dodik, prenosi Dnevni avaz.

Dodik je, između ostalog, zahvalio Europskom olimpijskom komitetu, koji je dodijelio organizaciju Sarajevu i Istočnom Sarajevu te poželio dobrodošlicu mladim sportašima.

Poručio je da su mladi natjecatelji došli u zemlju različitosti, ali gdje su ljudi gostoljubivi.

- Uvjeren sam da će upaljena baklja značiti dodatnu stabilizaciju mira - rekao je Dodik, nakon čega je, ipak, dobio aplauz.

Natjecateljima i gostima je poručio da ponesu najbolje utiske iz BiH.

- Mi smo svi pobijedili. Ova organizacija, otvaranje ovog događaja je pobjeda za sve nas i za one koji nisu vjerovali u ovo - kazao je Dodik.

 

Problemi ruskog veleposlanika

Ruski veleposlanik Petar Ivancov je prije svečane ceremonije šetao od ulaza do ulaza koševskog stadiona i, tek nakon molbi brojnih okupljenih građana Sarajeva, policija ga je pustila da uđe na ulaz za VIP goste i uzvanice. 

- Trebam li zvati Milorada Dodika da normalno uđem na stadion - upitao je Ivancov policajce.

Dnevnik.ba

Tagovi: