StoryEditor
Pridnjestrovlje

Otvara se nova fronta? Ukrajina tvrdi da Rusija gomila vojnike na pobunjenom teritoriju Moldavije. Moldavija oštro negira

Piše desk  /  02.04.2022., 19:43h
Moldavija je demantirala tvrdnje ukrajinskih dužnosnika da Rusija gomila vojnike u separatističkoj regiji Pridnjestrovlje, uz granicu s Ukrajinom, kako bi se pripremila za napad koji bi mogao otvoriti još jednu frontu u ratu.

Naime, Glavni stožer Oružanih snaga Ukrajine rekao je da procjenjuje da se ruske trupe u regiji Pridnjestrovlje, odcijepljenoj regiji pod ruskom okupacijom u Moldaviji koja graniči s Ukrajinom na jugozapadu u blizini crnomorskog grada Odese, spremaju izvršiti "provokacije" preko granice.

Kako navode ukrajinski mediji, zamijećeno je pregrupiranje ruskog takozvanog mirotvornog vojnog kontingenta i oružanih snaga paradržave Pridnjestrovlje.

Moldavija oštro negira

Ministarstvo vanjskih poslova Moldavije odbacilo je tu tvrdnju, napisavši na Twitteru da "nema informacija koje bi potvrdile mobilizaciju vojnika u pridnjestrovskoj regiji".

Ministarstvo vanjskih poslova Pridnjestrovlja nazvalo je tu tvrdnju "apsolutno neistinitom", dodajući da su sve vojne postrojbe u regiji "na mjestima stalnog razmještaja" i da su "čak i planirane aktivnosti" svedene na najmanju moguću mjeru radi deeskalacije napetosti.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 06:11