Article_Top_970x250

OTPOR BOŠNJAČKOJ HEGEMONIJI Hrvati neće doći na današnju izvanrednu sjednicu Zastupničkog doma Parlamenta FBiH

ZAKON O IZBORNIM JEDINICAMA

OTPOR BOŠNJAČKOJ HEGEMONIJI Hrvati neće doći na današnju izvanrednu sjednicu Zastupničkog doma Parlamenta FBiH

lip 20, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Klub zastupnika HDZ BiH - HNS BiH u ZD Parlamenta FBIH

Prijedlogom zakona o izbornim jedinicama bošnjačke stranke predlažu rješenje koje je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim i na taj način grubo ignoriraju presudu Ustavnog suda BiH, dovodeći u pitanje  njegov autoritet, a samim time i ustavni poredak BiH, izjavio je Bagarić za Dnevnik.ba.

Hrvatski zastupnici u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH neće sudjelovati na za danas zakazanoj izvanrednoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBIH na kojoj se trebao usvajati Prijedlog zakona o izbornim jedinicama i rasporedu mandata u FBiH, saznaje Dnevnik.ba.

Naime, hrvatski zastupnici nisu bili upoznati niti sa dnevnim redom sjednice, niti sa sadržajem prijedloga zakona koji je na dnevnom redu te neće sudjelovati u radu Zastupničkog doma Parlamenta FBiH do daljnjega.

„Unatoč medijskim informacijama, Klub zastupnika HDZ BiH – HNS-a, od strane koalicijskih partnera nije bio službeno upoznat, već je tijekom održavanja 30. izvanredne sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH (20.lipnja 2018. u 12,08 sati) dobio poziv za održavanje 31. izvanredne sjednice na dan 20.lipnja 2018. u 15,00 sati, na kojoj bi se kao jedina točka dnevnog reda  razmatrao Prijedlog zakona o izbornim jedinicama i raspodjeli mandata Parlamenta FBiH“, stoji u pisanoj izjavi za Dnevnik.ba predsjednika Kluba HDZ BiH – HNS BiH u ZD Parlamenta FBiH Joze Bagarića.

Radi se o Prijedlogu Zakona, dodaje Bagarić, koji je u suprotnosti s Ustavom BiH, presudom Ustavnog suda BiH koja se odnosi na načela legitimnog predstavljanja konstitutivnih naroda i Ustavom F BiH.

„Ovim Prijedlogom bošnjačke stranke predlažu rješenje koje je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim i na taj način grubo ignoriraju presudu Ustavnog suda BiH, dovodeći u pitanje  njegov autoritet, a samim time i ustavni poredak BiH. Uz navedeno, 31. izvanredna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH sazvana je suprotno Poslovniku i dosadašnjoj praksi Zastupničkog doma. Cilj bošnjačkih političkih stranaka je potpuno političko desubjektiviziranje hrvatskog naroda, što smatramo neprihvatljivim te odbijamo sudjelovanje u radu Zastupničkog doma do očitovanja Hrvatskog narodnog sabora BiH“, poručio je Bagari.

J. Gudelj / Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250