StoryEditor

OTPILILI ĆANU S HSP-om u Hercegovini nitko ne želi u koaliciju

Piše D  /  18.06.2018., 03:06h

Kako doznajemo iz krugova bliskih HDZ-u BiH u ŽZH, danas je na sastanku koalicijskih partnera odlučeno kako će u Županiji Zapadnohercegovačkoj (ŽZH) HDZ BiH samostalno nastupiti na izborima. Ovom odlukom, HSP BiH prepuštena je samostalnom izlasku ili nekoj "skrpljenoj" koaliciji. 

HSP nije "osamljena"

Naime, na području ove županije nije HSP BiH jedina stranka koja se uzdala u to da će se uz pomoć HDZ-a BiH, a uime svehrvatske koalicije dokopati prolaznih mjesta na listama.

Iz HSS-a koju vodi Karamatić još ranije je za Dnevnik.ba rečeno da im je opcija samostalan izlazak na izbore jer u ovoj županiji ne postoji mogućnost preglasavanja i izbornog inženjeringa pa im izlazak s HDZ-om nije opcija, a izlazak s platoformašima ne dolazi u obzir, kazali su za Dnevnik.ba iz ove stranke. 

Hrvatska demokratska unija (HDU), stranka koju vodi Miro Grabovac Titan također ispada iz kalkulacija HDZ-a kao i Hrvatska kršćanska demokratska unija (HKDU BiH) Ivana Muse te mlađi brat Ćanine HSP-a, HSP Ante Starčević. 

Ipak ne idu s platformašima

Dnevnik.ba je već pisao o koaliciji HDZ-a s HSP-om koja je sudjelovala u antihrvatskoj platformi kao stranka koja je osvojivši mrvice glasova hrvatskih birača dospjela do vlasti u FBiH izručivši tako pravo Hrvata i derogirajući njihovu konstitutivnost i biračku volju.

I. Crnjac/Dnevnik.ba

19. travanj 2024 10:04