StoryEditor
uhićen u srbiji

Otkud uhićenom Bakirovom jurišniku Zildžiću iskaznica OSA-e?

Piše D  /  20.09.2023., 12:30h

Salko Zildžić uhićen je u Srbiji i trenutno se nalazi u pritvoru. Razlog za to je što je pokušao preći granicu s pištoljem. Iako je imao dozvolu za njega, on ga nije smio unositi u drugu državu.

Prema pisanju pojedinih medija, kod Zildžića je pronađena iskaznica OSA-e. Postavlja se pitanje odakle Bakirovom jurišniku iskaznica obavještajne agencije? 

Kako "Avaz" već godinama piše i upozorava, bivši direktor OSA-e Osman Mehmedagić Osmica i blizak prijatelj Izetbegovića i Zildžića, često je zloupotrebljavao svoju poziciju i izdavao iskaznice članovima SDA. 

Podsjećamo, prilikom uhićenja, kod Zildžića je pronađen i pištolj.

Zildžić je lišen slobode prema nalogu Višeg javnog tužiteljstva u Užicu, jer je prilikom protivdiverzionog pregleda vozila kojim je upravljao, u istom pronađeno vatreno oružje, pištolj marke "Valter", model "P-99", fabričkog broja FAF4643, kalibra 9x19 mm, s dva okvira 15 metaka istog kalibra.

On je uhićen prilikom posjeta Damiru Mehiću Bibiju, koji mu je blizak prijatelj. Podsjećamo, Damir Mehić Bibi je nedavno uhvaćen na Beogradskom aerodromu zbog falsificiranja dokumenata, a iz BiH je pobjegao od izdržavanja zatvorske kazne od 17 i po godina. Mehić je 2013. godine sudjelovao u ubojstvu Emira Džinića.

Salko Zildžić je bivši predsjednik Asocijacije mladih SDA, a sada obnaša funkciju predsjednika GO SDA Tuzla.

Dnevnik.ba

06. svibanj 2024 03:14