StoryEditor

Otkriveno tko je vlasnik motocikla pronađenog nakon likvidacije u Omišu

Piše D  /  10.11.2019., 07:11h

Zločin se dogodio odmah na izlasku iz Omiša, kraj skretanja za Brzet, u subotu oko 14 sati, kad je ubojica na motociklu s dva hica u glavu usmrtio Karmelina F. (38) iz Piska.

Nedugo nakon toga pronađen je ostavljeni motocikl, vlasništvo Omišanina koji je odmah priveden u službene prostorije. Za sad nije poznato je li prijavio krađu motocikla ili ga je prodao bez da je obavio prijenos vlasništva, piše Slobodna Dalmacija.

Poznat je tek njegov dosje u kojem se najviše spominje oružani prepad u mladim danima te stalna povezanost s drogama.

- On vam je još kao jako mlad opljačkao kiosk u Podstrani kad je bio s još jednim na motoru pa je ovaj drugi zaprijetio pištoljem radnici - otkriva dobro upućen mještanin.

Radi se o pljački u lipnju 2011. godine na predjelu Strožanca u Podstrani kad je tada 20-godišnji N.P. uhićen zbog kaznenog djela razbojstva i nakon saslušanja pritvoren. U konačnici je osuđen na zatvorsku kaznu koju je i odslužio.

Nakon pljačke prebacio se na opijate, uglavnom marihuanu, ali i na ugostiteljstvo. Jedno vrijeme je držao kafić u Omišu zajedno s prijateljem, međutim prije nekoliko godina je odustao od legalne uslužne djelatnosti.

- Uhićen je prije nekoliko godina kad su mu blizu stana u centru, na platformi kraj terase obližnje pizzerije, nađene stabljike indijske konoplje. Onda je napravljena pretraga njegova doma i nađeni su pištolj i još marihuane. Uhićen je upravo u vrijeme kad mu je djevojka bila trudna. U međuvremenu je odslužio kaznu i oženio se - rekao je sugovornik Slobodne Dalmacije.

Prema njegovim riječima, N. P. je stalno na meti omiške policije jer uvijek radi s drogom koju i konzumira. Osim s marihuanom, posao je proširio na kokain i speed, a kao prodavače regrutira mlade lokalne momke.

- Neki od njih su vam i maloljetni, a prodaju za njega po cijelom Omišu - tvrdi mještanin.

Saznaje se i kako je N. P. imao dva motocikla od kojih je jednog prodao prije pola godine svom prijatelju. Ne zna se za sad koji motor je policija pronašla u Šestanovcu.

Postoji mogućnost kako nakon prodaje motocikl nije prepisan na novog vlasnika što ga je sad koštalo dovođenja u policijsku postaju nakon brutalnog smaknuća na magistrali. Što se tiče krađe motocikla koji je ostavio sebi, malo je vjerojatna, jer N. P. drži svoje vozilo doslovno pred vratima stana.

Dnevnik.ba

11. travanj 2024 19:14