StoryEditor

Otkriveno tko je Splićanin koji je umro kad su mu stavili lisice

Piše D  /  02.06.2018., 05:06h

44-godišnjak je odavno poznat policiji i splitskim sudovima, javlja Dalmatinski portal. Radi se o Jerku Bobanu koji je dosad skupio 18 kaznenih prijava zbog raznih kaznenih djela. 

Bijeg od policije

Početkom 2016. godine pravomoćno je osuđen na tri godine zatvora zbog razbojništva trafike u Vinkovačkoj ulici te je nedavno izašao iz zatvora. 

Boban se rano jutros vozio u kombiju koji je upravljao 31-godišnji M.B. Kako piše Dalmatinski portal, navodno ga je Boban zamolio da ga odveze na jednu lokaciju. Kod Skalica su naletjeli na policijski punkt, a ona je Boban navodno zatražio od vozača da se nikako ne zaustavlja, već da proba pobjeći policiji. 

31-godišnjak je skrenuo na Skalice i završio u slijepoj ulici kod tržnice. Boban je zatim iskočio iz kombija i pokušao pobjeći policajcima. Nije daleko stigao, policija ga je uhvatila nakon tridesetak metara na zelenoj površini. 

Čim su mu stavili lisice, pozlilo mu je.

"Ne mogu disati"

Jedna Splićanka je uhićenje gledala sa svog prozora i kaže kako je čula da Boban govori policajcima: "Pusti me, ne mogu disati". 

Nakon toga se onesvijestio. Ubrzo je stigla Hitna pomoć koja ga je pokušala oživjeti, ali bez uspjeha. 

Policija je u svom izvještaju na sličan način opisala hvatanje.

"Jutros oko 04:40 policijski službenici uočili su kombi vozilo koje je promijenilo smjer kretanja želeći izbjeći policijske službenike koji su se nalazili na postavljenom punktu.

Uočeno je da se u kombiju nalaze dvije muške osobe, za koje je naknadno utvrđeno da se radi o 31-godišnjaku i 44-godišnjaku. Dolaskom u ulicu Table iz vozila je istrčao 44-godišnji muškarac koji je odbacio torbicu i za sada nepoznate predmete te unatoč izdanim zapovijedima policijskih službenika da se zaustavi, nastavio bježati.

Progutao nepoznate predmete?

Nakon što je sustignut, uporabljena je tjelesna snaga hvatanjem za ruke radi stavljanja sredstava vezivanja i polegnut je na pod u siguran položaj kako bi se onemogućilo pružanje otpora i bijeg. Ubrzo su policijski službenici uočili da muškarac teško diše, odmah su mu skinuli sredstva za vezivanje, polegnut je na bok radi pružanja pomoći, pozvana je hitna pomoć, a policijski službenik mu je do dolaska liječnika pokušao pružiti prvu pomoć.

Tijekom liječničke intervencije na mjestu događaja muškarac je u 05:20 preminuo. O događaju je obaviješten zamjenik ŽDO-a koji je naložio obavljanje očevida te da se tijelo preveze na Odjel patologije radi obavljanja obdukcije.

Drugi muškarac, 31-godišnjak koji je nakon zaustavljana iz kombija započeo izbacivati predmete, uhićen je na mjestu događaja i doveden u službene prostorije, a tijekom jutra će se u sklopu kriminalističkog istraživanja obaviti očevid na mjestu događaja i pretraga vozila", napisali su. 

Kako neslužbeno doznaje portal Dalmacija Danas, smrt muškarca dovodi se u vezu s gutanjem zasad nepoznatih predmeta.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 17:02