StoryEditor

Otkriveno tko je lomio po poletištu paraglajdera

Piše D  /  07.05.2021., 10:05h

Dana 30.04.2021. godine operativno dežurstvo Policijske uprave Ljubuški je zaprimilo prijavu da je od strane nepoznatog počinitelja izvršeno kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari iz članka 293. Kaznenog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Operativnim radom policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave Ljubuški došli su do saznanja da bi mogući počinitelji opisanog kaznenog djela mogli biti  S.M (29) i N.B. (30) iz Ljubuškog, nakon čega su isti pozvani u službene prostorije Policijske uprave Ljubuški gdje je nad njima izvršena kriminalistička obrada, kojom je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je S.M. počinio opisano kazneno djelo zajedno sa N.B. iz Ljubuškog.

S.M. (29) i N.B. (30) su  ispitani u svojstvu osumnjičenih zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari iz članka 293. Kaznenog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.

Nakon kompletiranja predmeta Policijska uprava Ljubuški podnijet će Županijskom tužiteljstvu Široki Brijeg odgovarajuće izvješće protiv S.M. (29) i N.B. (30).

Iz kluba ističu kako vjeruju da je počiniteljima ipak žao zbog čina.

"Poletište Ljubuški - Kula nalazi se na zemljišnoj čestici koja je u višegodišnjem zakupu od strane kluba Paragliding Ljubuški, u svrhu odmora, rekreacije i sporta, a za koju klub plaća godišnji zakup koji nije zanemariv.  Imajući sve to u vidu, trudimo se mjesto kultivirati na najbolji mogući način i napraviti jednu rekreativnu oazu prvenstveno za paragliding pilote, a onda i za sve ljubitelje prirode i outdoor aktivnosti", kažu iz kluba te dodaju.

"Sve nas je zasmetao nedavni čin vandalizma koji se dogodio u noći 29.04.2021. godine, kada su tada nepoznati počinitelji devastirali sve što se devastirati dalo. Danas na poletištu imamo nove klupe, novi stol i popravljenu info-ploču zahvaljujući našem gradonačelniku Vedranu Markotiću, JP Parkovi Ljubuški te Biciklistički klub Ljubuški koji su nam prvotno ustupili predmetne klupe i stol. Ako posjetite službene stranice MUP-a ŽZH vidjet ćete kako je policija rasvijetlila ovaj slučaj i našla počinitelje za koje smatramo da nisu negativci i pretpostavljamo da im je već jako žao što su počinili ovo djelo", poručili su iz Paragliding kluba Ljubuški.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 19:18