Article_Top_970x250

Otkriveno na čemu je bio monstrum s Paga dok je bacao djecu s balkona

toksikološki nalaz

Otkriveno na čemu je bio monstrum s Paga dok je bacao djecu s balkona

ožu 27, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Facebook

Dok je svoju djecu jedno za drugim u pidžamama bacao s balkona kuće 28. veljače, monstrum s Paga u krvi nije imao alkohola. Toksikološkim vještačenjem utvrđeno je da je u tijelu imao tragove diazepama, djelatnog sastojka tableta za umirenje kao što su normabel i apaurin.

Rezultati toksikološke analize koje je zaprimilo Županijsko državno odvjetništvo u Zadru (ŽDO) sugeriraju da je 54-godišnjak u trenutku počinjenja nezapamćenog zločina bio uračunljiv i pribran, tek nešto “iskuliran” zbog utjecaja lijekova za umirenje, javlja Jutarnji list

Iz Zatvorske bolnice u Zagrebu gdje se nalazi nešto manje od mjesec dana, u utorak je doveden u Zadar gdje je tijekom jutra u zgradi suda na Poluotoku ispitana njegova supruga. Majku stradale djece sudac istrage ispitao je videolinkom jer nije željela biti u istoj prostoriji s ocem svoje djece koji ih je gotovo usmrtio.

"Kombirano vještačenje još nije naloženo ", rekao je Branimir Zorica, odvjetnik 54-godišnjeg oca koji je tijekom dana vraćen u Zatvorsku bolnicu u Zagrebu gdje se, kako doznaju u Jutarnjem,  čeka da se njegovo zdravsteno stanje stabilizira kako bi se moglo napraviti vještačenje.

U međuvremeno je četvero djece otpušteno iz bolnica u Zadru i Zagrebu, te su u pratnji majke i socijalnog radnika smješteni u SOS selu.

"Dvoje djece imalo je teške ozljede, sad su dobro ovih troje koji su bili kod nas, a čujem da je dobro i djevojčica u Zagrebu. Kod nas su bili deset dana", kazao je dr. Edi Karuc, zamjenik ravnatelja zadarske bolnice.

Maloljetnoj djeci dostavljena je Pouka o pravima koja imaju u ovom kaznenom postupku te im je dodijeljen odvjetnik kao opunomoćenik koji će braniti njihove interese u ovom kaznenom postupku. U Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru koje vodi istragu ovog slučaja do sada je uz majku ispitano troje svjedoka.

U međuvremenu je smijenjena i dotadašnja ravnateljica zadarskog Centra za socijalnu skrb Vesna Burčul. Zadarsko tužiteljstvo oca s Paga tereti za četiri teška pokušaja ubojstva na podmukao način.

Ukoliko se vještačenjem utvrdi da je u vrijeme počinjenja kaznenih djela bio ubrojiv čeka ga možda najveća kazna od 50 godina zatvora koja dosad nije izrečena u Hrvatskoj.

Dnevnik.ba

Tagovi: