StoryEditor
što kažu iz policije?

Otkriveno je zašto sudačka trojka nije bila pod policijskom pratnjom u vrijeme napada u Jablanici

Piše desk  /  22.09.2021., 12:36h
U policiji vrše intenzivne provjere s ciljem pronalaska napadača na sudačku trojku, a u tijeku je pregled snimki videonadzora s brojnih objekata od Mostara do mjesta incidenta, tunela Lendava.

Dok u MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije tragaju za četvoricom muškaraca, napadačima na glavnog suca susreta Velež-Borac Sabriju Topalovića, njegovog pomoćnika Admira Šehovića te supervizora suđenja Adnana Alispahića, s druge strane, u policiji su izvršili sve provjere i informacije tragom pitanja zbog čega sudačka trojka nije imala njihovu pratnju.

Kako je potvrđeno za portal Avaza iz MUP-a HNŽ-a, nakon svih obavljenih razgovora s načelnicima policijskih uprava Mostar i Konjic te postaja Jablanica i Prozor/Rama utvrđeno je da se sudačka ekipa koja se nalazila u vozilu Mercedes u Jablanici samovoljno isključila iz kolone koja je bila pod policijskom pratnjom.

- Autobus s gostujućom ekipom, suci, delegati Nogometnog saveza su, u skladu s planom osiguranja, imali policijsku pratnju. Pripadnici Policijske uprave Mostar su ih dopratili do mjesta Aleksin han, gdje su ih preuzeli pripadnici Policijske uprave Konjic. U jednom trenutku su se osobe koje su se nalazile u automobilu Mercedes isključile iz kolone u Jablanici, gdje su zastali na jednoj benzinskoj crpki. Bez obavijesti policiji o tome samoinicijativno su se odlučili kretati magistralnom cestom M-17 od Jablanice prema Sarajevu, dok je autobus uz pratnju policije nastavio put trasom prema Prozor/Rami - potvrdio je Avazu Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNŽ-a.

Kako doznaje Avaz, u policiji vrše intenzivne provjere s ciljem pronalaska napadača na sudačku trojku, a u tijeku je pregled snimki videonadzora s brojnih objekata od Mostara do mjesta incidenta, tunela Lendava.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 19:40