Article_Top_970x250

Otkriveno je kakvo nas vrijeme očekuje krajem lipnja i početkom srpnja u BiH

vremenska prognoza

Otkriveno je kakvo nas vrijeme očekuje krajem lipnja i početkom srpnja u BiH

lip 25, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL)

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je srednjoročnu prognozu za period od 26. lipnja do 9. srpnja. U Bosni se i dalje očekuju nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima, dok će u Hercegovini biti nešto više sunčanih intervala.

Jutarnje temperature zraka kretat će se od 9 do 13 stupnjeva u Bosni, a u Hercegovini između 14 i 18. Maksimalne dnevne temperature kretat će se između 24 i 28 stupnjeva u Hercegovini, a 18 i 23 u Bosni.

"Prema raspoloživim modelima, i u prvom tjednu srpnja neće doći do izraženije promjene vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini. Zadržat će se nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima. Izraženije padavine očekuju se pred kraj prognoziranog razdoblja", navodi se u izvještaju.

Maksimalne očekivane temperature zraka kretat će se oko 30 stupnjeva.

Prema sezonskoj prognozi, u BiH se krajem srpnja i tijekom kolovoza očekuje natprosječno toplo vrijeme, ali to ne znači da u spomenutom razdoblju neće biti kraćih razdoblja s nižom temperaturom u odnosu na prosječne vrijednosti. Ukupna količina padavina tijekom ljeta 2018. godine trebala bi biti ispod višegodišnjeg prosjeka.

Očekuju se duža sušna razdoblja, ali i veće količine padavina u kratkom vremenskom razdoblju.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250