Article_Top_970x250

OTKRIVENA MESSIJEVA PLAĆA 100 milijuna eura godišnje, bez ogromnih bonusa i premija

Football Leaks

OTKRIVENA MESSIJEVA PLAĆA 100 milijuna eura godišnje, bez ogromnih bonusa i premija

sij 13, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Nakon Messijevih malverzacija s porezima i transfera u Real, do kojeg je zamalo došlo prije pet godine, stranica koja otkriva prljave ili barem dobro skirvene tajne velikih klubova i igrača, ima novu ekskluzivu o argentinskom genijalcu.

Messi će prema ovom izvoru, ugovorom potpisanim u studenom prošle godine, do lipnja 2021. u Barcelonu zaraditi čudesnih 417,5 milijuna eura bruto!

Nakon što se odbije porez, Messiju godišnje čisto ostaje 50 milijuna eura. To je duplo više od zarade Cristiana Ronalda u Realu, te trećina više od 37 milijuna eura, koliko PSG godišnje plaća Neymaru. 

Messi je tako u pet godina učetverostručio godišnja neto primanja. 2012. zarađivao je 12 milijuna eura godišnje, dvije godine kasnije 23 milijuna za isto vremensko razdoblje, a sada 50 milijuna godišnje.

Football Leaks detaljno objašnjava strukturu Messijeve godišnje bruto "stotke".

Fiksni dio je 71 milijun eura. Na to se dodaje 15 posto zarade od autorskih prava, pa premija za obnovu ugovora od 63,5 milijuna eura, te bonus za lojalnost ako Messi ne napusti Barcelonu prije isteka ugovora, koji iznosi čak 70 milijuna eura bruto. 

Dakle, ukupno 104 milijuna eura bruto godišnje ili 50 milijuna eura neto.

Ali, u Messijevom ugovoru navedeni su i brojni načini kojima se ova ionako basnoslovno visoka godišnja zarada može dodatno povećati. Na primjer, ako Barcelonin nezamjenjivi prvotimac odigra 60 posto utakmica godišnje, dobija još 1,9 milijuna eura bruto.

Ako Barcelona osvoji Ligu prvaka, Messi zarađuje bonus od čak 12 milijuna erura bruto.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250